Share
Elev maramureșean de clasa a VIII-a: „Sper să mai apucăm să mergem la școală până la examen, acolo înțeleg mai bine materia”

Elev maramureșean de clasa a VIII-a: „Sper să mai apucăm să mergem la școală până la examen, acolo înțeleg mai bine materia”

„Vacanța” adusă de noul coronavirus este, probabil, pe placul multor elevi. În această categorie nu intră însă și cei din clasele terminale. Cu gândul la Evaluarea Națională, respectiv la bacalaureat, aceștia se pregătesc intens acasă. Încă nu se știe când se va redeschide școala și nici cum va fi cu examenele. Profesorii fac ore online, la televizor de desfășoară aproape zilnic programul „Teleșcoala” ș.a. Într-un cuvânt, se încearcă diferite metode pentru ca informațiile să ajungă la elevi și să le strârnească cât mai mult interesul.

Am discutat cu câțiva elevi maramureșeni din clasele terminale și i-am rugat să ne spună cum se simt în această perioadă, dacă se bucură că nu merg la școală și cât de eficiente li se par orele online.

„Eu sunt cam emoționată pentru acest examen. Învăț zilnic, facem ore online, însă nu mă simt prea pregătitiă. Sper să mai apucam să mergem la școală până la examen, acolo înțeleg mai bine materia. Îmi doresc să iau o notă mare la Evaluare și să reușesc să intru la liceul dorit”, mărturisește o elevă de clasa a VIII-a.

„Nu, chiar nu mă bucur. Probabil, mulți elevi se bucură pentru această “vacanța”, dar eu chiar nu pot bucura. De exemplu, nu pot sa îmi văd prietenele, prietenii, nu pot sa îmi spun opinia despre un anumit subiect la diferite ore din programă. Practic, nu am activitate. Pentru bacaluareat mă pregătesc. Învăț la istorie, geografie și română. La geografie exersez harta mută și fac teste, la istorie momentan învăț temele pe care le-am făcut până acum și rezolv teste, iar la romană fac teste, învăț eseurile, fac eseuri. De exemplu, lunea fac ore telefonic la geografie fiindcă nu mai pot sa merg la meditații din cauza virusului. Am început să facem ore online la istorie, în rest primim teme la materii online și le trimitem la verificat prin mail. În condițiile în care am pierdut și pierdem în continuare multă materie nu pare eficientă treaba. Sunt de părere că ar trebui să facem intens cursuri online pentru materiile de bac”, a declarat și Georgiana Costinaș din clasa a XII-a.

La rândul său, Alexandra Onea spune: „Mă pregătesc pentru examenul de bacalaureat singură. Sincer, orele online nu mi se par de prea mare ajutor, cel puțin din punctul meu de vedere. Probabil, pentru unii este de ajutor și această soluție. Nu ești la fel de atent și implicat online. Cu toate acestea, noi, cei care urmează să dam bacalaureatul, știm deja materia, ne rămâne doar sa învățam singuri acasă”.

Lasă un comentariu