Share
Cursurile școlare ar putea fi reluate după încetarea situației de urgență; examenele naționale se vor organiza, probabil, în iulie

Cursurile școlare ar putea fi reluate după încetarea situației de urgență; examenele naționale se vor organiza, probabil, în iulie

Probele scrise ale evaluării naționale și bacalaureatului ar putea fi organizate în iulie, iar subiectele nu vor cuprinde programa aferentă semestrului al doilea, a anunțat azi, 7 aprilie, ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit digi24.ro. Data depinde însă de evoluția pandemiei de coronavirus în România. 

Anisie a mai spus că sesiunea specială de bacalaureat pentru olimpici va fi anulată, iar data reluării cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei. În contextul informațiilor din prezent, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea situației de urgență și luarea măsurilor de siguranță.

Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, plus nota de la teză, acolo unde este cazul. Programa pentru teză va include doar materia studiată până în data de 11 martie, când au fost suspendate cursurile.

„Am recomandat realizarea de lecții suport online și suntem conștienți că mai există comunități în care accesul la tehnilogie e dificil. Am realizat un parteneriat cu televiziunea publică, am început să obținem tablete pentru comunitățile defavorizate. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului – elevi, studenți, părinți, sindicate, consiliul rectorilor. Am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor și finalizarea anului școlar 2019-2020”, a spus Monica Anisie.
Ministrul Educației a vorbit și despre înscrierea copiilor la grădiniță și la clasa pregătitoare. Data la care vor începe acestea va fi anunțată după ce va fi stabilită data reluării cursurilor.

În învățământul universitar, activitățile se vor desfășura în mediul online, cu excepția celor care necesită laborator sau proiect. Activitățile care impun interacțiunea față în față vor fi recuperate intensiv după încetarea stării de urgență.

Admiterea la ciclul de licență în învățământul universitar se va organiza după bacalaureat, iar admiterea la doctorat sau masterat se va organiza după suținerea examenului de licență sau dizertație.

Toate aceste măsuri pot suferi modificări în funcție de hotărârile pe care le va lua Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”, a mai spus Anisie.

Lasă un comentariu