Share
Cu siguranță, mai sunt lucruri de făcut pentru creșterea gradului de siguranță în școli

Cu siguranță, mai sunt lucruri de făcut pentru creșterea gradului de siguranță în școli

Creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în zonele adiacente unităților de învățământ e un deziderat spre care s-su făcut pași importanți. E vorba de împrejmuiri, de realizare/extindere a sistemului de supraveghere video interior și exterior sau de  iluminatului incintelor/curților.

Totuși, în prezent, 24 de unități de învățământ din județ nu sunt împrejmuite, iar în mediul rural, majoritatea unităților de învățământ nu sunt asigurate cu sisteme de pază. Iar 35 de clădiri care au destinația de învățământ nu dețin autorizația de securitate la incendiu. „Nu avem suficient personal de specialitate care să întocmească documentațiile necesare ce trebuie depuse la ISU Maramureș, în vederea obținerii autorizațiilor de securitate la incendiu” – a constatat subprefectul Alexandru Cosma.

În perioada aprilie-mai, la IPJ Maramureș au fost semnalate 13 infracțiuni comise în incinta unităților de învățământ și în zona adiacentă (10 fapte comise în mediul urban și trei în mediul rural).


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu