Share
Continuă probele din cadrul etapei speciale a examenului de Bacalaureat; astăzi are loc cea obligatorie a profilului

Continuă probele din cadrul etapei speciale a examenului de Bacalaureat; astăzi are loc cea obligatorie a profilului

Luni, 6 iulie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul etapei speciale a examenului de Bacalaureat.

Examenul la limba și literatura română a fost susținut de toți cei 3 candidați înscriși.

Astăzi, 7 iulie, are loc proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie – proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 9 iulie, de elevii care au urmat cursurile în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 10 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 10 iulie, în intervalul orar 14:00 – 19:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 12 iulie.

Ministerul Educației și Cercetării pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, linia TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea acestei etape. Numărul va fi disponibil în perioada 6 – 9  iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 10 iulie, între orele 8:00 -14:00.

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a afișat pe site-ul instituției o linie TELVERDE – 0.800.816.262 -pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea acestei etape, disponibil în zilele luni-joi, între orele 8:00 – 16:30, iar vineri, între orele 8:00 -14:00.

Lasă un comentariu