Share
Ce i-a scris o băimăreancă președintelui Iohannis, legat de logică, argumentare şi comunicare

Ce i-a scris o băimăreancă președintelui Iohannis, legat de logică, argumentare şi comunicare

În luna martie, o elevă din clasa a XII-a de la Colegiul Național „Mihai Emiescu” Baia Mare, Louisa Jasmine Chen, a trimis o sesizare referitoare la faza județeană a olimpiadei de logică, argumentare şi comunicare către mai multe foruri: Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), precum şi preşedintelui Klaus Iohannis. Eleva s-a arătat nemulțumită atât de modul de organizare și desfășurare a competiției, cât şi de rezultatul obținut, considerând că acesta nu este pe măsura celor scrise de ea în lucrare.

De la capitală, aceste sesizări – inclusiv cea de la Președinție – au fost dirijate către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Maramureș, care a a numit o comisie pentru a analiza aspectele prezentate de liceană. Și cum, practic, s-a controlat pe sine,  concluzia a fost că olimpiada școlară s-a desfășurat în condiții normale.

„Comisia de organizare a respectat Regulamentul specific de organizare a olimpiadei de logică, argumentare și comunicare, neîngrădind dreptul elevilor de a participa la o astfel de competiție. Din declarațiile scrise ale membrilor din comisia de organizare rezultă faptul că olimpiada s-a desfășurat conform metodologiei în vigoare, metodologie care a fost prelucrată de doamna inspector pentru științe socio – umane, în calitate de președinte executiv, în cadrul unei ședințe de lucru desfășurate în data de 6 martie 2019. Baremul de corectare a lucrărilor a fost respectat întocmai. Din declarațiile evaluatorilor reiese faptul că s-au evaluat lucrările cu rigurozitate, obiectivitate și echidistanță, ținându-se cont în primul rând de baremul de notare primit de la MEN. Având în vedere concluziile prezentate, considerăm că nu au fost îngrădite șansele elevei de a participa la faza națională a olimpiadei de logică, argumentare și comunicare” – e concluzia comunicată de reprezentanții ISJ Maramureș.

Foto: faccebook / Jasmine Chen


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu