Share
Băimăreanul Radu Herzal se luptă pentru un rezultat major la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori

Băimăreanul Radu Herzal se luptă pentru un rezultat major la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori

Lotul României pentru Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, care se desfășoară în perioada 2-11 decembrie, a plecat deja la Gaborone, în Botswana. În lotul de șase care reprezintă România se află și Radu Herzal, elev în clasa a X-a E la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare.

La faza națională a concursului, ce s-a desfășurat în vară, la Focșani,  Radu Herzal s-a clasat al șaselea din cei 100 de participanți, cu 148,25 puncte, obținând o mențiune acordată de Ministerul Educației Naționale (MEN) și calificarea în lotul lărgit al României pentru faza internațională a olimpiadei. Succesul de la faza națională a însemnat alte ore de pregătire, sub îndrumarea profesorilor Nicoleta Predoiu (chimie), Marina Lici (fizică) și Gheorghe Bârlea (biologie).

În prima jumătate a lunii octombrie, Radu Herzal a mai susținut trei teste în capitală, în urma cărora a fost titularizat  în lotul ce reprezintă România Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori.  Delegația a ajuns deja Botswana, unde urmează zece zile de foc, cu trei probe: un test grilă, o probă teoretică și una practică. Elevii sunt hotărâți să revină de acolo cu medalii, exemplare din moneda botswaneză aducându-le doar pentru amuzament.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu