Share
Acțiune care își propune să descopere buni conducători și în Maramureș (GALERIE FOTO)

Acțiune care își propune să descopere buni conducători și în Maramureș (GALERIE FOTO)

”Arta de a conduce” e un proiect educațional extrașcolar  destinat elevilor din ciclul liceal, care se desfășoară pe durata a trei semestre (februarie 2019 – iunie 2020). Proiectul își propune creșterea gradului de implicare civică a adolescenților și tinerilor prin asumarea de responsabilități în domeniul politicilor publice, implementate de instituții deconcentrate, administrative şi educaționale din județul Maramureș.

Astfel, 300 de elevi din ciclul liceal şi 30 de cadre didactice  – consilieri educativi, consilieri școlari şi profesori diriginţi – vor cunoaște direct sau indirect activitatea profesională a Prefectului județului, a Președintelui Consiliului Județean Maramureș  respectiv a Inspectorului Școlar General al Județului Maramureș.

Proiectul derulează multe acțiuni, inclusiv concursul ”Arta de a conduce”, care va desemna  nouă elevi performanți ce au abilități și competențe specifice: diplomație, capacitatea de a lua decizii corecte, centrate pe nevoile comunității educaționale și administrativ-teritoriale, empatie, atitudine responsabilă, toleranță, putere de persuasiune, echilibru emoțional, capacitate oratorică, spirit administrative. Aceștia vor împărtăși colegilor elementele esențiale ale experienței dobândite din acțiunile din cele trei instituții.

Proiectul e lansat de Instituția Prefectului -Județul Maramureș, Consiliul Județean Maramureș și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, în parteneriat cu Asociația Elevilor Maramureș (reprezentată de Darius Marian Filip) și Consiliul Județean al Elevilor Maramureș (reprezentat de Ștefania  Cînța).

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Peste tot vorbim de buni conducatori dar zilnic observam doar aspecte de rai conducatori.O sa dau exemple,Posta Romana Baia Mare,o cutie postala deschisa,care arata jalnic in fata la Universitate,in apropierea Casei Albe.Iar daca vorbim de Electrica si Primarie,o sa vedem aproape fiecare stalp de iluminat,deschis ( opera celor de la Ilnic,daca ne gandim ca de la acele capace lipsa sau atarnand si-au luat energie pentru iluminatul de sarbatori).Sa mai zic ca firele nu sunt protejate,cum i se cere oricarui cetatean obisnuit care se alimenteaza de la vreun stalp,sau ca nu sunt sigurante diferentiale si in cazul unui accident,daca nu mori in urma impactului risti sa fi curentat? Astfel de manageri avem peste tot,stau cu fundurile prin birouri si nu le pasa de nimic.Mare profesionalism,ce sa zic.

    Răspunde

Lasă un comentariu