Share
A fost nevoie de trei ceasuri pentru a-i premia pe olimpicii maramureșeni

A fost nevoie de trei ceasuri pentru a-i premia pe olimpicii maramureșeni

Într-o festivitate care s-a desfășurat desfășurat în Holul Palatului Administrativ din Baia Mare, au fost premiați de către CJ Maramureș  618 maramureșeni care s-au remarcat la olimpiadele școlare:  345 de elevi și 273 de dascăli coordonatori. Premiile totale au însumat 120.000 de lei. Cu 50.000 de lei mai mult decât anul trecut –  s-au lăudat organizatorii. Păi era și normal, ținând cont că în 2017 au fost premiați  doar 334 de performeri (184 elevi și 150 de profesori). Pentru a realiza că e nevoie de o sumă mai mare nu trebuia să fi fost olimpic, ci doar să nu fi lipsit la ora cu regula de trei simplă.

În acest an, numai acordarea premiilor și diplomelor a durat peste trei ore. De fapt asta este adevărata știre: când îți trebuie atâta timp ca să premiezi deșteptăciunea tinerilor, te gândești că țara asta mai are șanse; evident, datorită premianților,  nu a celor care îi premiază. Cu condiția ca să nu se parodieze un cântecel antedecembrist: ”olimpicii de azi, emigrații de mâine”.

”Se află aici ocupanții locului întâi pe fiecare disciplină și pe fiecare nivel de studii, începând cu elevii de gimnaziu și încheind cu cei din anul terminal de liceu, participanți la concursurile și olimpiadele naționale care au fază județeană. Sunt foarte mulți și le doresc ca anul viitor să fie alături de colegii lor, la minister, pentru festivitatea de premiere a olimpicilor naționali și internaționali” – le-a urat Ana Moldovan, inspectorul școlar general.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu