Share
48 de studenţi ai Academiei de Poliţie fac practică în Maramureș

48 de studenţi ai Academiei de Poliţie fac practică în Maramureș

Din 11/12 februarie până în 8/11 martie, 48 de studenţi din cadrul Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti fac practică în Maramureș.

Cei mai mulți (40) provin de de la Facultatea de Poliţie şi de la cea de Ştiinţe Juridice şi Administrative  (vezi foto sus) și fac practica la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş. Aceștia îşi vor desfăşura activitatea,  în perioada 11 februarie – 8 martie, la diferite servicii şi compartimente din cadrul inspectoratului şi la subunităţi de poliţie, în funcţie de specializările la care studiază – ordine şi siguranţă publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi, substanţe periculoase, poliţie rutieră şi compartimentul juridic. Fiecare student se află în supravegherea unui poliţist cu experienţă, care are rolul de a îndruma activitatea viitorului poliţist.

 

Cei mai puțini practicanți au venit la Inspectoratul pentru Situații de Urgență  ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș. E vorba de doi studenți ai Facultății de Pompieri. care vor efectua stagiul de practică în cadrul ISU Maramureș, în perioada 11 februarie – 8 martie.

 

În perioada 12 februarie – 11 martie,  şase studenţi  (cinci din anul doi şi unul din anul trei de studiu) de la  Facultatea de  Jandarmi , se află în stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş. Studenţii sunt îndrumaţi în perioada stagiului de practică de către tutori jandarmi, ofiţeri cu experienţă în activitatea profesională, la structurile/subunităţile la care au fost repartizaţi.

 

Lasă un comentariu