Share
Interzicerea făinii de insecte în produsele tradiționale

Interzicerea făinii de insecte în produsele tradiționale

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat luni, 18 decembrie, legea care interzice utilizarea făinii de insecte in produsele tradiționale.

„Se interzice operatorilor economici utilizarea, pe teritoriul României, a unor elemente noi autorizate în prepararea/producerea produselor alimentare prevăzute în Registrul Național al Produselor Tradiționale și Registrul Național al Rețetelor Consacrate”.

Produsele alimentare care conțin alimente noi, respectiv larve de Alphitobius diaperinus ( larvele gândacului de făină) sub forma congelată, de pastă, uscată și de pulbere și/sau pulbere parțial degresată de Acheta domesticus (greier de casă)și/sau Locusta migratoria (lăcustă călătoare) sub formă congelată, uscată, pudră, intreagă și/sau vierme galben de făină ( larva de Tenebrio molitor) sub formă congelată, uscată și de pudră, trebuie să conțină pe etichete, o mențiune din care să reiasă că acest ingredient poate cauza reacții alergice consumatorilor cu alergii cunoscute la crustacee și la produse derivate din acestea, precum și la acarieni.

Produsele alimentare care conțin specii de insecte vor fi expuse într-un stand separat, delimitat de celelalte standuri.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu