Share
Intervenții aeriene: Pacienți cu accidente vasculare, aduși din Maramureșul Istoric în Baia Mare cu elicopterul SMURD

Intervenții aeriene: Pacienți cu accidente vasculare, aduși din Maramureșul Istoric în Baia Mare cu elicopterul SMURD

Transferul pacienților pe calea aerului pare a fi tot mai utilizat, întrucât scurtează considerabil timpul în care bolnavii sunt transportați la o clinică specializată într-un domeniu medical sau într-un spital de rang superior.

În ultimele zile, un caz grav, mediatizat, în care a fost solicitat elicopterul SMURD, este cel al vânzătoarei din Lăpușul Românesc, înjunghiată de un tânăr din localitate. În cursul zilei de luni, 10 august 2020, de la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare a fost preluată femeia care era înjunghiată în regiunea toracică posterioară, cu restanță de lamă de cuțit.

”Având în vedere complexitatea leziunii de corp vertebral cu posibilitate de leziuni de aortă toracică, pacienta a fost transferată la Spitalul Județean din Târgu Mureș, pentru explorare chirurgicală. Această decizie a fost luată ca urmare a discuțiilor avute cu colegii medici din Mureș”, a arătat Vasile-Ioan Pop, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Însă, nu a fost singura intervenție aeriană. În ultimele zile, la Spitalul Județean din Baia Mare au fost aduși cu elicopterul SMURD, bolnavi proveniți de la spitalele din Sighetu Marmației și Borșa, care prezentau diverse patologii, unele fiind accidente vasculare cerebrale hemoragice. ”Deciziile privind transferul către și dinspre Spitalul Județean vizează binele și siguranța pacienților”, a precizat dr. Vasile Pop, manager interimar.

C.Ț.

Lasă un comentariu