Share
Intenție: Pasaje în zona Clubul Văcarilor și Italsofa, pe centura municipiului Baia Mare. Autoritățile le vor finalizate în 2023. Care ar fi opinia cetățenilor

Intenție: Pasaje în zona Clubul Văcarilor și Italsofa, pe centura municipiului Baia Mare. Autoritățile le vor finalizate în 2023. Care ar fi opinia cetățenilor

Infrastructura rutieră este, încă, un punct nevralgic al județului Maramureș. Iar, după sine, generează neajunsuri din punct de vedere economic.

Faptul că se dorește îmbunătățirea ei este, în mod cert, un lucru bun. Numai că, de-a lungul timpului, promisiunile au fost multe, iar faptele concretizate puține. Speranța este că nu va mai fi așa.

În ședința de joi, 28 mai, a Consiliului Județean a fost votat proiectul de hotărâre care prevede încheierea unui Parteneriat între Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia Mare, în vederea realizării a două proiecte de investiții importante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în Maramureș și pentru fluidizarea traficului în municipiul Baia Mare. Este vorba de ”Pasajul Clubul Văcarilor (Baia Mare-Recea)” și de ”Pasajul Italsofa (Baia Mare-Groși)”.

Cele două pasaje reprezintă proiecte importante de conectivitate rutieră atât pentru sistemul de transport rutier din cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, cât și pentru cel național, îmbunătățind astfel legăturile municipiului Baia Mare la rețeaua rutieră națională și europeană de drumuri rapide. Realizarea obiectivelor de investiții ”Pasaj – Clubul Văcarilor (Baia Mare-Recea)” și ”Pasaj Italsofa (Baia Mare-Groși)” va asigura fluidizarea traficului din aceste două zone extrem de aglomerate la orele de vârf, iar pe viitor aceste două pasaje vor fi conectate la centura metropolitană, fiind puncte de legătură importante între municipiul Baia Mare și centura ocolitoare a orașului.

Pentru studiile de fezabilitate necesare realizării celor două pasaje supraterane, Consiliul Județean Maramureș acordă suma de 30 de mii de euro, câte 15 mii de euro pentru fiecare studiu de fezabilitate în parte, iar încă 30 mii de euro vor fi acordați de către Primăria Baia Mare, au mai transmis reprezentanții Consiliului Județean Maramureș. Ar fi de preferat ca aceste promisiuni să și devină realitate, dat fiind faptul că maramureșenii s-au săturat de lucruri dorite și niciodată puse în practică. „Eu sper să se țină de cuvânt! Nu mai vrem tunele pe sub sau peste Gutâi, ca și cele promise acum câțiva ani! Eu sper că se vor ține de promisiune!”, „Altă vrăjeală! Nu vedem noi, ca generație, credeți-mă!”, „Asta ce e, minciună de campanie? Nu văd eu așa ceva posibil, nici copiii mei”, „Sincer, cred că de data asta chiar este posibil! Sunt acolo niște oameni care par să aibă viziune. Nu trebuie neaparat să avanseze un termen, dar dacă au făcut, să se țină de el, că altfel, la un obiectiv așa important, lumea ține minte”. Așadar, părerile sunt împărțite! Vom urmări subiectul!

C.Ț.

Foto – generic, public domain

1 Comentariu în această postare

  1. Dacă se face altă centură , ce rost au aceste pasaje în aceste locații ??

    Răspunde

Lasă un comentariu