Share
Inițiativă: Rezoluție comună internațională pentru elaboarea unei strategii care să vizeze regiunea Carpaților

Inițiativă: Rezoluție comună internațională pentru elaboarea unei strategii care să vizeze regiunea Carpaților

Președinții Consiliilor Județene din Maramureș, Sălaj și Bistrița-Năsăud au semnat recent o rezoluție comună de susținere și promovare la nivel european a unei “Strategii macro-regionale pentru regiunea Carpaților”, un gest susținut de o largă majoritate a președinților județelor din Nord-Estul României (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui), alături de regiuni partenere din Ucraina, Polonia și Slovacia, au transmis autoritățile maramureșene.

Evenimentul vine în contextul conturării tot mai pregnant a necesității promovării la nivel european a unei “Strategii macro-regionale pentru regiunea Carpaților” ca un document-cheie în dezvoltarea economică a regiunilor din zona Munților Carpați, au mai explicat autoritățile maramureșene.

Totul a început în urma discuțiilor purtate de reprezentanții Maramureșului cu cei ai Voievodatului Podkarpackie, cu care Maramureșul este înfrățit. Astfel, s-a promovat o Rezoluție Comună a reprezentanților județelor din Nord-Vestul României. Rezoluția Comună are ca obiectiv principal susținerea și promovarea efortului comun internațional de elaborare a unei “Strategii macro-regionale pentru regiunea Carpaților” similare și cu impactul economic ca al celor existente deja la nivel european, cum ar fi Strategiile Uniunii Europene pentru regiunea Alpilor, Dunării, Mării Baltice sau a Adriaticii, au explicat reprezentanții Consiliului Județean Maramureș.

Rezoluția a fost semnată deja de președinții Consiliilor Județene din Maramureș, Sălaj și Bistrița-Năsăud, urmând a fi primite răspunsuri și din partea celorlalte județe parte componentă a zonei de Nord-Vest a României, respectiv Cluj, Bihor, Satu Mare. Pentru susținerea viitoarei „Strategii Macro-regionale pentru regiunile Carpaților”, ca document-cheie în dezvoltarea pe toate palierele a regiunilor ce se întind în zona geografică a Munților Carpați s-au exprimat prin semnătură deja toate județele din Nord-Estul României (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui), Centru (Brașov) și regiunile din Polonia (Podkarpackie, Malopolskie, Silezia), Ucraina (Zakarpattia Lviv, Ivano-Frankivsk, Chernivtsi), Slovacia (toate cele 8 regiuni), conform reprezentanților Consiliului Județean Maramureș.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu