Share
Infrastructură: Au fost reluate lucrările la podul peste râul Someș de la Seini. Care este stadiul lor, în prezent (FOTO)

Infrastructură: Au fost reluate lucrările la podul peste râul Someș de la Seini. Care este stadiul lor, în prezent (FOTO)

Conexiunea cu județele vecine este deosebit de importantă pentru Maramureș. Una din noile căi de acces rutier și pietonal este constituită de podul peste râul Someș de la Seini.

Conform autorităților locale din orașul maramureșean, cofrarea viaductului este aproape gata, iar spre finalul săptămânii în curs, chiar se va începe montarea armăturii.

Tot săptămâna aceasta încep lucrările la cofrarea podului propriu-zis, după care, peste aproximativ o săptămană, se va începe turnarea plăcii de beton, au mai arătat reprezentanții administrației locale.

Acest lucru se va realiza concomitent de pe ambele maluri pentru a asigura rezistența structurii metalice, au mai explicat responsabilii. Faptul că proiectul avansează cu pași repezi este un lucru benefic pentru conducătorii auto, întrucât podul de la Seini va scurta considerabil traseul dinspre acest colț al Maramureșului atât către Satu Mare și frontiera cu Ungaria, cât și către Cluj-Napoca.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu