Share
Informare meteo: Cod galben de vânt, lapovițe și ninsori în zona montană a Maramureșului. În zonele joase, sunt așteptate ploi

Informare meteo: Cod galben de vânt, lapovițe și ninsori în zona montană a Maramureșului. În zonele joase, sunt așteptate ploi

Vreme capricioasă așteptată în Maramureș, în orele următoare. Vorbim despre precipitații și vânt, cu precădere în zonele montane.

ANM a emis o informare de intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ, precipitații mixte în zona de munte, valabilă în intervalul 30 octombrie, ora 13:00 – 01 noiembrie, ora 16:00. În nordul, centrul, estul și sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte. Local cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică (01 noiembrie) în est și sud-est în general cu viteze de 50…60 km/h. În zona de munte rafalele vor depăși temporar 60….80 km/h. În jumătatea estică a teritoriului vremea va deveni rece pentru această perioadă.

Se va suprapune un cod galben în țara noastră, care va viza mai mult Maramureșul decât informarea de mai sus. Atenționarea meteorologică va fi valabilă în intervalul orar 31 octombrie, ora 02:00 – 31 octombrie, ora 20:00. Zone afectate: zona Carpaților Meridionali și Orientali. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona înaltă. În intervalul menționat în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. În cursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), la peste 1700 m, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

În fapt, în Maramureș, ne va interesa mai mult intervalul 30 octombrie, ora 22.00 – 31 octombrie, ora 09.00, cu un vârf de la ora 00.00 la ora 07.00. Sunt așteptate ploi în zonele joase și lapovițe și ninsori în zonele montane. Intensificările de vânt vor fi prezente, cu precădere pe crestele munților.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu