Share
Info utile timp real: Rețeaua Meteo Maramureș se îmbogățește cu noua stație monitorizare permanentă a vremii comuna Remeți! Este funcțională a 5-a!

Info utile timp real: Rețeaua Meteo Maramureș se îmbogățește cu noua stație monitorizare permanentă a vremii comuna Remeți! Este funcțională a 5-a!

Info utile timp real: Rețeaua Meteo Maramureș se îmbogățește cu noua stație monitorizare permanentă a vremii comuna Remeți! Este funcțională a 5-a!

În Maramureș în prezent sunt funcționale în total cinci stații meteorologice ale Administrației Naționale de Meteorologie, în Baia Mare, Sighetu Marmației, Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag și stația meteo Iezer.

Dar avem și stații meteorologice automate, de mici dimensiuni, care oferă informații meteorologice în timp real. În Maramureș există mai multe. Din rețeaua Meteo Maramureș (anterior, Meteo Sighetu Marmației) fac parte cele din Baia Mare, Sighetu Marmației, Ocna Șugatag, Poienile Izei, iar de curând este funcțională a cincea, Remeți. Temporar una a funcționat la Nănești. Mai avem în teritoriu stații private în Baia Mare, Blidari, Șuior, Cicârlău, Ruscova și Vișeu de Sus, vizibile și ele prin rețeaua Wunderground.

Articolul de față vorbește despre rețeaua Meteo Maramureș. În prezent funcționează cinci stații, în Baia Mare la Planetariul Baia Mare, altitudinea 215 metri, funcționa în Sighetu Marmației, altitudinea 267 metri, la Ocna Șugatag, Popasul din Deal, altitudinea 461 metri, din 9 octombrie, la Poienile Izei, Pensiunea Maria Bârlea, altitudinea 529 metri, iar din 20 octombrie, la Remeți, chiar la Primăria Remeți, altitudinea 236 metri. „Avem din nou o veste bună: azi am dat drumul la încă o stație meteo automată localizată în Remeți, chiar în curtea primăriei. Adresa stației este: https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IREMEI2. Primăria comunei Remeți a devenit, în premieră, partener activ în cadrul proiectului Meteo Maramureș, stația meteo fiind prima achiziționată de o autoritate publică locală. De fapt, în luna aprilie am trimis adrese către 15 primării din județ și, în afară de Remeți, nu am primit nici măcar vreun răspuns. De aceea felicităm Primăria Remeți pentru disponibilitate și implicare”, arată Sorin Hotea, reprezentantul Meteo Maramureș. „Sperăm ca în săptămânile viitoare să reușim să finalizăm rețeaua Meteo Maramureș cel puțin în forma pe care ne-am propus-o pentru anul 2022”, mai arată Sorin Hotea.

Datele meteo în timp real de la stațiile meteo automate din Maramureș, dar și arhivele cu datele istorice din momentul punerii în funcțiune a stațiilor în rețelele Weather Underground și Weathercloud:
Baia Mare – Planetariu (215 m)
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IBAIAM5
https://app.weathercloud.net/d5774571348
Sighetu Marmației (267 m)
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/ISIGHE1
https://app.weathercloud.net/d8738844013
Ocna Șugatag – Popasul din Deal (461 m)
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IOCNAU1
Remeți – primărie (236 m)
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IREMEI2
https://app.weathercloud.net/d4181403533
Poienile Izei – Pensiunea Maria Bîrlea (529 m)
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IPOIEN2
Foarte important, nu uitați să schimbați din grade °F în grade °C. Detalii în clipul video: https://fb.watch/cX02y_mm_e/!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu