Share
Inedit: Un tur virtual al Sighetului de dinainte de 1918, în a doua zi a anului. Nu costă nimic!

Inedit: Un tur virtual al Sighetului de dinainte de 1918, în a doua zi a anului. Nu costă nimic!

O acțiune lăudabilă la început de an aparține publicistului Teofil Ivanciuc. În a doua zi va realiza un tur virtual al Sighetului de altădată, eveniment ajuns la ediția a treia.

„Dacă sunteți curioși să aflați când anume a fost înființat Sighetul, ce a mai rămas din vechile sale clădiri de secol XIV, XVII sau XVIII, sau unde a fost prima primărie, biserică românească sau sinagogă evreiască, participați la turul virtual pe care vi-l propun pentru data de 2 ianuarie. Durează doar o oră și nu costă nimic”, a explicat Teofil Ivanciuc.

„Din cauza bine-cunoscutei situații, pe data de 2 ianuarie nu voi organiza cea de-a 3-a ediție a Turului Sighetului în formatul clasic, însă vă propun să participați, împreună cu mine, la un scurt tur virtual și live al vechiului Sighet. Vom povesti despre evoluția și dezvoltarea treptată a orașului, despre germani, maghiari, români, ucrainieni și evrei, despre fortificația bisericii reformate, despre prima școală, primul muzeu, primul teatru, primul hotel, despre portul de pe Tisa ș.a.m.d. Turul durează o oră, nu costă nimic și tot ce aveți de făcut este să vizualizați pagina acestui eveniment la data și ora anunțate”, a explicat Teofil Ivanciuc.

VEZI pagina evenimentului AICI! Susținem acest demers!

C.Ț.

Foto – blog Teofil Ivanciuc


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu