Share
Inedit: Orașul american în care aproape toată populația locuiește în aceeași clădire: „Avem aici biserică și magazin”. Care este explicația (VIDEO ȘI FOTO)

Inedit: Orașul american în care aproape toată populația locuiește în aceeași clădire: „Avem aici biserică și magazin”. Care este explicația (VIDEO ȘI FOTO)

Orașul Whittier din statul american Alaska i-a reunit pe aproape toți rezidenții în aceeași clădire cunoscută sub numele de Begich Towers. Este un bloc cu 14 etaje, în care funcționează și o clinică, secția de poliție și un magazin.

80% din populația orașului trăiește sub același acoperiș. Situat la aproximativ 90 de kilometri sud-est de Anchorage – cel mai mare oraș din Alaska – Whittier i-a adunat pe aproape toți locuitorii săi în clădirea cu 14 etaje, fostă cazarmă militară, care seamănă cu un hotel foarte mare, relatează Times Now.

O tânără care locuiește aici și-a descris experiența pe o rețea socială, iar clipul s-a viralizat, utilizatorii fiind extrem de amuzați de povestea ei. Jenessa spune: „Există un oraș în care toată lumea locuiește în aceeași clădire. Iar eu locuiesc în prezent în clădirea respectivă”. Privind pe fereastră, ea a adăugat: „În această clădire există un oficiu poștal, o biserică și un magazin. În subsolul clădirii avem un tunel care face legătură cu școala, care este peste drum. În prezent, 318 de oameni locuiesc aici.”

Într-o serie de videoclipuri ulterioare, Jenessa, care locuiește în oraș de șapte ani, a vorbit cu cei care o urmăresc despre situația ei bizară. A povestit și care este istoria așezării, „Whittier a existat încă din anii 1940, a fost construit în preajma celui de-Al Doilea Război Mondial și a fost bază militară. După război, mulți au plecat, dar orașul a avut o populație destul de mare până la cutremurul din 1964. Whittier avut de suferit în urma acestui cutremur, iar cei mai mulți oameni au plecat. Una dintre clădirile de aici, care era o cazarmă militară, a fost abandonată.”

Jenessa a explicat și cum au ajuns aproape toți oamenii din oraș să locuiască în aceeași clădire: „Aici nu există case, pentru că nu poți cumpăra nicio proprietate. Mai toate sunt deținute de compania de căi ferate. Așa a ajuns lumea să locuiască în aceeași clădire: nu se poate să cumperi teren pe care să construiești o casă”. Tânăra a mai spus că în bloc se pot cumpăra apartamente sau se pot închiria. Jenessa a mărturisit că sunt foarte puțini tineri în oraș. Cea mai bună prietenă pe care o are locuiește cu un etaj mai sus.

Sursa text – digi24.ro

Foto – public domain

Lasă un comentariu