Share
Inedit: La Muzeul de Istorie Baia Mare vă puteți expune jucăriile vechi, transmise din generație în generație

Inedit: La Muzeul de Istorie Baia Mare vă puteți expune jucăriile vechi, transmise din generație în generație

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș vă cheamă la acțiune, având o idee inedită.

Dacă aveți acasă jucării dragi, transmise din generație în generație, acum e timpul să le expuneți la muzeu.

„De Noaptea Muzeelor 2023, dorim să le oferim un loc în lumina reflectoarelor jucăriilor voastre dragi, mai vechi sau transmise din generație în generație! Dacă vreți să ne faceți tuturor cunoștință cu Tedi, cu prima păpușă sau cu jucării de colecție, vă așteptăm în perioada 1-30 aprilie să ni le împrumutați!

Jucăriile, importante în istoriile voastre personale, de multe ori suprapuse, vor fi expuse la sediul nostru din strada Monetăriei nr. 1-3 în cadrul expoziției temporare „Am și eu o jucărie la muzeu începând cu data de 13 mai și până în 5 iunie”. Cu contribuția voastră, sperăm ca prin această expoziție să putem răspunde la întrebarea „Ce înseamnă să fii copil în Maramureș?”.

Vă rugăm să ne aduceți cel mult 3 jucării/persoană, nu mai mari de 30X30cm, împachetate și în stare bună sau foarte bună.

Predarea obiectelor se poate face la sediul nostru în intervalul orar 9:30 – 16:30 sau la Librăria Cărturești Baia Mare aflată în Vivo! Mall, între orele 10:00 – 21:00. Jucăriile vă vor fi returnate în siguranță după data de 5 iunie” – informează muzeograf dr. Oana-Alexandra Chirilă, curator de expoziție.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu