Share
Incluziunea minorităților, în atenția autorităților din Maramureș

Incluziunea minorităților, în atenția autorităților din Maramureș

Incluziunea minorităților, în atenția autorităților din Maramureș

Inspectorul care se ocupă cu incluziunea minorităţii rome din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş – Cristina Moldovan, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Maramureş, a organizat în data de 19 septembrie 2023 o întâlnire de lucru la şcoala gimnazială „Petofi Şandor” din localitatea Coltău.

Scopul este monitorizării frecvenţei şcolare a elevilor de etnie romă. La întâlnire au participat, domnul Petky Iuliu – inspector şcolar pe problemele minorităţilor din cadrul Inspectoratului Şcolar Maramureş, directorul adjunct al unităţii şcolare domnul Ionuţ Lung şi cadrele didactice, mai arată oficialii Instituției Prefectului.

S-au purtat discuţii cu elevii de etnie romă cu privire la importanţa frecventării cursurilor şcolare, în special cu elevii din clasele a VIII-a, care au fost informaţi în legătură cu posibilitatea accesării locurilor alocate în învățământul liceal de Ministerul Educaţiei în fiecare an şcolar– una dintre condiţiile obligatorii fiind ca elevii să participe la examenul de Evaluare Naţională.

Pentru anul şcolar 2023-2024, la această şcoală există un număr de 394 de elevi de etnie romă, din care 95 sunt preşcolari, 190 aparţin ciclului primar iar 109 sunt în ciclul gimnazial – 16 elevi fiind în clasa a a VIII-a, mai arată autoritățile maramureșene.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu