Share
Incluziunea minorităților din Șomcuta, în atenția autorităților din Maramureș

Incluziunea minorităților din Șomcuta, în atenția autorităților din Maramureș

Incluziunea minorităților din Șomcuta, în atenția autorităților din Maramureș

La solicitarea Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş, conducerea Liceului Teoretic Ioan Buteanu Şomcuta Mare a organizat în data de 25 septembrie 2023, o întâlnire cu comunitatea de romi din Calea Mireşului – Şomcuta Mare.

Aceasta a avut ca rol informarea şi sprijinirea cu privire la depunerea dosarelor de bursă socială a elevilor care frecventează Şcoala Gimnazială nr. 2 din cadrul comunităţii de romi. La întâlnire a participat inspectorul care se ocupă cu incluziunea minorităţii rome – Cristina Moldovan, directorul unităţii şcolare, Alina Talpoş, mediatorii şcolari şi cadrele didactice. Părinţii au fost informaţi şi consiliaţi cu privire la depunerea dosarelor de bursă socială, s-au purtat discuţii şi în legătură cu frecvenţa şcolară a elevilor de etnie romă.

Pentru anul şcolar 2023-2024, la această şcoală există un număr de 389 de elevi romi, din care 86 sunt preşcolari, 212 elevi sunt în ciclul primar iar 91 aparţin ciclului gimnazial – 23 de elevi fiind în clasa a VIII-a. În cadrul Liceului Teoretic Ioan Buteanu Şomcuta Mare, există un număr 40 de elevi romi, din care 14 sunt în ciclul primar, 12 elevi aparţin ciclului gimnazial, iar 14 sunt liceeni. Părinţii au fost informaţi şi despre cu posibilitatea accesării locurilor alocate în învăţământul liceal de Ministerul Educaţiei în fiecare an şcolar– una dintre condiţiile obligatorii fiind ca elevii să participe la examenul de Evaluare Naţională, mai arată autoritățile maramureșene.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu