Share
Incident aviatic pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța. Un avion de mici dimensiuni s-a defectat la aterizare

Incident aviatic pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța. Un avion de mici dimensiuni s-a defectat la aterizare

Incident aviatic pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța. Un avion de mici dimensiuni a suferit o defecţiune, sâmbătă, în momentul aterizării. Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții aeroportului, aeronava efectua un zbor pe ruta Tuzla – Mihail Kogălniceanu, arată digi24.ro.

O aeronavă ce aparţine unui operator privat străin a suferit o defecţiune, sâmbătă, în momentul aterizării pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, fără a se înregistra victime şi fără perturbarea traficului aerian, au informat reprezentanţii aeroportului.

„În data de 16.07.2022, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa, a avut loc un accident minor de aeronavă, fără victime. Aeronava de tip Kitfox, aparţinând unui operator privat străin, efectua un zbor pe ruta Tuzla – Mihail Kogălniceanu, iar după momentul aterizării, la ora 07,42, aeronava a efectuat o întoarcere la 180 de grade pe pistă, cedând o jambă a aterizorului principal”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu.

Conform sursei citate, aeronava avariată a fost scoasă rapid de pe pistă. Pilotul, cetăţean străin, este în afara oricărui pericol.

„Autorităţile aeroportuare au intervenit rapid pentru înlăturarea aeronavei avariate de pe pista de aterizare – decolare şi redeschiderea acesteia pentru traficul aerian. Pilotul, cetăţean străin, se află în afara oricărui pericol. (…) În urma acestui eveniment, traficul aerian de pe aeroport nu a fost perturbat”, se precizează în comunicat.

Investigaţiile autorităţilor competente în acest caz sunt în derulare.

„La aeroport s-au prezentat organele de cercetare penală şi reprezentanţii Autorităţii de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, investigaţiile fiind în curs de desfăşurare”, au informat reprezentanţii Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, citați de Agerpres, mai arată sursa citată în acesst articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu