Share
În luptă cu COVID-19: Două aparate de ventilație mecanică au ajuns la Spitalul Județean și la cel de Pneumoftiziologie din Baia Mare (GALERIE FOTO)

În luptă cu COVID-19: Două aparate de ventilație mecanică au ajuns la Spitalul Județean și la cel de Pneumoftiziologie din Baia Mare (GALERIE FOTO)

Dotări noi la Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” Baia Mare și la Spitalul Județean de Urgență „Dr Constantin Opriș” Baia Mare, secția de Terapie Intensivă.

Primele două aparate de ventilație mecanică, achiziționate de către Centrul de Cercetare si Formare (CCF) a Universității de Nord Baia Mare, în cadrul campaniei Stop Covid, cu sprijinul financiar al Universal Alloy Corporation Europe, în valoare totală de 148.805 lei + TVA, au ajuns, zilele trecute, la destinație.

„Roadele eforturilor comune ale comunității băimărene, vor ușura munca medicilor care acum, mai mult ca la începutul pandemiei, tratează maramureșenii infestați cu COVID-19 și salvează vieți. Aceste aparate de ventilație mecanică sunt absolut necesare pacienților care fac complicații pulmonare severe în urma COVID-19. În decursul acestei săptămâni medicii celor două unități sanitare vor participa la o sesiune de instruire pentru utilizarea acestui tip de aparat”, au arătat reprezentanții CCF.

Acum, când numărul de cazuri este în creștere, reprezentanții CCF fac, la rândul lor, din nou, apel către toți concetățenii noștri să respecte normele de distanțare socială, să poarte mască în spații închise, să respecte normele de igienă și să apeleze la unitățile sanitare abilitate în eventualitatea în care prezintă simptome.

C.Ț.

 

Lasă un comentariu