Share
În 23 septembrie 2023: Se redeschide Complexul „La Stejarul”, „un brand” al turismului maramureșean, înainte de 1989; Istoria unui local de poveste

În 23 septembrie 2023: Se redeschide Complexul „La Stejarul”, „un brand” al turismului maramureșean, înainte de 1989; Istoria unui local de poveste

În 23 septembrie 2023: Se redeschide Complexul „La Stejarul”, „un brand” al turismului maramureșean, înainte de 1989; Istoria unui local de poveste

După ani de zile în care a așteptat vremuri mai bune, un brand veritabil al turismului maramureșean din Epoca de Aur își va redeschide porțile pentru public. Este vorba despre Complexul „La Stejarul”, „croit” întocmai așa cum îi spune numele, pentru a oferi vizitatorului aspectul rustic al locului.

Marea deschidere va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, la ora 12.00, în locația sa de odinioară, dar care acum este, conform scriptelor oficiale, Finteușul Mare, nr. 57. Proprietarii promit vizitatorilor să le ofere o gamă variată de produse, dar cu un iz de nostalgie caracteristică unui local cu atâtea amintiri.

Complexul Stejarul s-a inaugurat în anul 1967, aspectul fiind în ton cu numele pădurii în care s-a construit. Atât construcțiile, cât și mobilierul s-au realizat pentru a semăna cu trunchiuri de stejar. Epoca de Aur a fost epoca de glorie a complexului, devenind în mod evident o destinație turistică aleasă din acest colț de Maramureș. Treptat, gloria s-a stins după revoluție, pentru ca în 2005 să își închidă porțile. Nostalgia maramureșenilor este perfect îndreptățită și observabilă în mărturiile lor de pe rețelele sociale. Așadar, bucuria redeschiderii este, evident, și mai mare.

„Doamne ajută! Un loc de liniște și odihnă pentru mulți clienți pe vremuri!” – Monica Mureșan; „Până la revoluție, anual se ținea o mare sărbătoare acolo și fiind destul de aproape, circa 4 km, eram prezenți tot tineretul acolo, mergând pe jos, prin pădure, și cea mai bună bere pe lângă mici era cea de Bistrița” – Nicolaie Vălean. „Succes,am fost acolo acum 31 de ani, era superb, mici si gratare pentru corişti” – Gabiela Gulin. „Abia aștept să gust niște mici după atâția ani de așteptare. Felicitări celor care au investit și reînviat popasul Stejarul!” – Valer Mate. „La 2 Mai era Festivalul tineretului, iar pe scenă erau ansambluri artistice cu soliști vocali, dansuri etc. și să nu uităm de preparatele care se serveau” – Livia Misner.

Noii proprietari ai locației sunt hotărâți să readucă gloria de altădată acestui loc emblematic. Iar primul pas îl constituie marea redeschidere de sâmbătă, atunci când sunt pregătite inclusiv surprize pentru oaspeți.

„Vă invităm să vă delectați cu o experiență autentică și specială în ziua deschiderii, cu un meniu ce include delicii culinare inspirate din bucătăria noastră, pregătite cu ingrediente proaspete și de cea mai înaltă calitate, creat cu grijă de către bucătarii noștri talentați. Venind la noi, puteți să vă așteptați la: un meniu care vă va răsfăța papilele gustative cu arome autentice și preparate excepționale, o gamă bogată de răcoritoare pentru a vă completa experiența, atmosferă primitoare și distracție garantată pentru toată familia sau grupul de prieteni ș surprize și oferte speciale pentru clienții noștri în ziua deschiderii. Vă invităm să fiți alături de noi în această zi specială și să marcați acest eveniment în calendarul vostru. Cu siguranță va fi o zi memorabilă! Pentru a vă asigura că nu ratați noutățile noastre și ofertele speciale, dați-ne un like și urmăriți pagina noastră de Facebook. Vă așteptăm cu brațele deschise la Complexul La Stejaru!”, arată administratorii.

Cătă ȚINEGHE

Foto Actuale – Complex La Stejarul

Foto Retro – Cristian Robescu

Citește și

La „Stejarul” va fi ce a fost… Ba chiar mai mult decât atât!!! Deja au început lucrările!

Locație turistică de interes mare în Maramureș: Veste minunată pentru obiectivul care atrăgea băimărenii, înainte de ’89! Anunț al responsabililor!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu