Share
Iarna și trăsăturile caracteristice: În regiunea Maramureș informare meteorologică de vreme rea valabilă până mâine. Vezi aici anunțul ANM!

Iarna și trăsăturile caracteristice: În regiunea Maramureș informare meteorologică de vreme rea valabilă până mâine. Vezi aici anunțul ANM!

Iarna și trăsăturile caracteristice! În regiunea Maramureș informare meteorologică de vreme rea valabilă până mâine. Vezi aici anunțul ANM!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă informare de specialitate. Aceasta va fi valabilă în intervalul 5 decembrie, ora 20.00 – 6 decembrie, ora 12.00. Fenomenele vizate sunt precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei.

În intervalul menționat temporar va ploua în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Îndeosebi în Transilvania, precum și în centrul și nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă va ninge și se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Trebuie să spunem că începând din noaptea de luni spre marți (6 /7 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul țării treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă. În Maramureș, se vor înregistra precipitații slabe și scurte în 5 și 6 decembrie. Începând din noaptea de 6/ 7 decembrie și în cursul zilei de 7 decembrie, vom vorbi despre precipitații pe arii extinse. Acestea vor fi slabe cantitativ în zonele joase și vor fi sub formă de ploaie, în timp ce în zonele joase vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare și vor fi mai însemnate cantitativ. Maximele vor fi de la 1-3 la 7-9 grade, iar minimele de la -5 la 3-4 grade.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu