Share
Hartă tipărită pentru circuitul cultural cu cele 40 de picturi ale artiștilor din Școala Băimăreană de Pictură, care au fost amplasate în municipiu

Hartă tipărită pentru circuitul cultural cu cele 40 de picturi ale artiștilor din Școala Băimăreană de Pictură, care au fost amplasate în municipiu

În mai multe locuri din municipiul Baia Mare au fost amplasate lucrări ale artiștilor din Școala Băimăreană de Pictură. Aceste panouri urbane conțin câte o reproducere a unei picturi celebre care a fost pictată chiar în acel loc.

Proiectul este unul inedit și a fost lansat în anul 2021, an de an fiind amplasate câteva picturi. Sunteți invitați să parcurgeți circuitul cultural cu cele 40 de picturi pe care le regăsiti ṣi în harta ataṣată mai jos. Aceasta va fi disponibilă și sub formă tiparită începând de marți, 7 mai, la Galeria Hollosy din cadrul Coloniei Pictorilor Baia Mare.

„Am gândit un proiect de reinterpretare a plein-ai-ului ce constă în realizarea și amplasarea în oraș pe parcursul a 5 ani, la 5 mai de Ziua Artistului Plastic Băimărean, panouri cu reproduceri după lucrările de artă reprezentând peisajul urban băimărean, aparținând artiștilor din Școala Băimăreană de Pictură.

Astfel, comunitatea intră în dialog cu pictura, dar și cu istoria locului, cu atât mai mult cu cât lucrările alese reprezintă centrul istoric al orașului, proiectul contribuind la conștientizarea trecutului artistic și cultural al municipiului, la educarea generațiilor tinere și a tuturor celor care sunt consumatori de artă. Circuitul turistic cultural colorează parcursul vizitatorului interesat de ideea care a născut povestea orașului pictat și îndrăgit de artiști”, a transmis recent conf univ. dr. habil. Laura Teodora Ghinea, director Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor și președinte U.A.P.R. Filiala Baia Mare.

Citește și

Inedit: 40 de lucrări ale artiștilor din Școala Băimăreană de Pictură sunt amplasate în mai multe locuri din Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu