Share
Handbal Feminin Meci Amical: Oana Borș, sportivă a Minaurului, a revenit în echipa noastră! Care sunt noutățile în tabăra băimăreană și statistica!

Handbal Feminin Meci Amical: Oana Borș, sportivă a Minaurului, a revenit în echipa noastră! Care sunt noutățile în tabăra băimăreană și statistica!

Handbal Feminin Meci Amical: Oana Borș, sportivă a Minaurului, a revenit în echipa noastră! Care sunt noutățile în tabăra băimăreană și statistica!

Selecționata feminină de handbal a Angolei se află în aceste zile în Ungaria, acolo unde se pregătește pentru Cupa Africii pe Națiuni. |n lotul echipei angoleze se află și Magda Cazanga, jucătoarea echipei CS Minaur, arată csminaur.ro. La invitația echipei Angolei, CS Minaur s-a deplasat la Szekesfehervar, pentru un joc de pregătire. Echipa africană s-a impus cu 29-23 (15-10).

De la echipa noastră au lipsit: Ana Maria Tănasie, Andreea Țîrle, Amra Pandzic (toate trei la turneul final al Euro 2022), Dijana Ujkic (accidentată) și Magda Cazanga. Au jucat însă Sanja Vujovic (debut în echipa noastră), Oana Borș și Alexandra Zych (jucătoare abia revenite după accidentări), plus două junioare, Mara Lazea și Selena Stăvariu. După acest meci, CS Minaur a plecat spre Kisvarda pentru un stagiu de pregătire până pe 13 noiembrie, urmând să susțină aici două meciuri amicale cu echipa gazdă, pe 9 și pe 11 noiembrie. Un alt meci de pregătire este stabilit pentru data de 17 noiembrie, cu Gloria Bistrița, mai arată csminaur.ro.

Oana Borș este născută în 27 noiembrie 2003 și a debutat deja atât la prima echipă a CS Minaur Baia Mare, cât și la echipa națională, la categoria sa de vârstă, fiind adeseori cea mai bună marcatoare. Ea evoluează ca extremă dreapta, are 1,77 m și 60 kg. Oana Borș a lipsit aproape un an de pe teren după ce s-a accidentat la meciul de debut al Naționalei României de Senioare la Campionatul Mondial din Spania, ediția 2021. Mai exact, Oana Borș a fost scoasă pe targă în minutul 19, acuzând dureri foarte mari la genunchiul drept. Oana Borș a scăpat pe contraatac, a înscris primul ei gol pentru echipa națională, dar piciorul drept i-a fugit la aterizare. „Visul oricărui sportiv este să ajungă la Olimpiadă. Acesta este principalul meu obiectiv în carieră. Mi-aș dori să ajung la o echipă care sa se bată în cele mai înalte competiții. Visul meu de când eram copil este să pot juca pentru Baia Mare, orașul meu natal și să câștigam trofee alături de echipă. Un vis care se poate împlini în viitorul apropiat este cel de a câștiga o medalie alături de lotul național al generației mele, pentru că ne dorim foarte mult asta și trebuie să arătam ce putem”, arată pentru DirectMM.ro Oana Borș într-un interviu de anul trecut. Să mai spunem și că Oana Borș s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente jucătoare ale Naționalei de Tineret a României. Sperăm să o revedem la naționala cea mare!

Angola – CS Minaur Baia Mare: 29-23 (15-10)
Angola: Helena Souza, Tetesa Almeida – Magda Cazanga 8, Liliana Venancio 4, Helena Paulo 3, Wuta Dombase 3, Natalia Santos 2, Natalia Fonseca 2, Isabel Guialo 2, Liliane Mario 1, Marcela Tati 1, Marilia Quizelete 1, Dolores Rosario 1, Estefania Venancio 1, Juliana Machado, Steluia Pascoal, Suzete Matias, Marta Alberto. Antrenori: Eduardo Vivaldo, Nelson Calito
Minaur: Cristina Enache, Ioana Ugran – Eva Kerekes 4, Raluca Tudor 4, Andreea Popa 4, Sanja Vujovic 3, Talita Alves Carneiro 3, Mara Lazea 2, Aleksandra Vukajlovic 1, Itana Cavlovic 1, Amalia Terciu 1, Aleksandra Zych, Luciana Popescu, Oana Borș, Selena Stăvariu, Anca Mițicuș. Antrenori: Raul Fotonea, Andrei Popescu, Daniel Apostu.

C.Ț.

Citește și

Exclusiv DirectMM.ro: Oana Borș, mezina lotului CS Minaur Baia Mare: “Visul oricărui sportiv este să ajungă la Olimpiadă. Este principalul meu obiectiv în carieră” (FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu