Share
Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului are membri noi

Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului are membri noi

De duminică, 11 aprilie, Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului are doi membri noi. Este vorba despre Nectarie-Rafael Dunca și Daniel-Liviu Lihet.

„Vă prezentăm pe acești doi tineri voievodali, care, de ieri (n.red. duminică), sunt noii membri ai grupului psaltic „Theologos”: Nectarie-Rafael Dunca, fiul părintelui Vasile Dunca, elev la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Neamț și Daniel-Liviu Lihet, elev la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației, un talent al ceterii cu arcuș.

Mărturisirea lor de ieri (n.red. duminică), de la Mănăstirea Bârsana, ne-a impresionat și pe noi, cei mai mari, spunând că „ziua aceasta nu o vom uita niciodată fiindcă a fost prima Liturghie cu grupul „Theologos” și cu cei doi ierarhi!

Participarea copiilor la strană este o binecuvântare fiindcă prin glasurile lor răsună muzica cea de neprețuit a Duhului Sfânt. Inițierea lor în tainele muzicii bizantine trebuie să fie de la o vârstă cât mai fragedă.Să le urăm bun venit și mult spor duhovnicesc în a descifra, buchisi, înțelege și deprinde cât mai adânc tainele muzicii bizantine!” – transmit reprezentanții Grupului psaltic „Theologos”.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu