Share
Garda de Mediu, ISU și APIA, controale în județ. Sunt vizate arderile de vegetație uscată

Garda de Mediu, ISU și APIA, controale în județ. Sunt vizate arderile de vegetație uscată

Garda de Mediu demarează acțiuni de control pentru prevenirea și combaterea arderilor de miriști și vegetație. În cadrul acestor acțiuni colaborează cu Inspectoratul petur Situații de Urgență (ISU) Maramureș și Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Maramureș, în baza protocolului de colaborare încheiat la nivel național privind acțiunile de monitorizare a modului de respectare de către fermieri a normelor privind condiționalitatea referitoare la interdicția de a nu arde vegetația uscată pe terenuri arabile și pajiștile permanente situate în siturile Natura 2000.

„Conform prevederilor OUG nr. 195/2005 actualizată, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, şi de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice, încălcarea următoarelor prevederi:

– obligaţia proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu de a nu arde şi de a preveni arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, următoarele fapte, dacă au fost de natură să pună în pericol viața sau sănătatea umană, animală sau vegetală:

– arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor și vegetaţiei ierboase din ariile protejate și de pe terenurile supuse reconstrucției ecologice”, arată Garda de Mediu Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu