Share
Fosta jucătoare de handbal în Baia Mare, Aneta Udriștioiu, a primit o distincție specială, ca și căpitan al actualei echipe

Fosta jucătoare de handbal în Baia Mare, Aneta Udriștioiu, a primit o distincție specială, ca și căpitan al actualei echipe

Fosta jucătoare de handbal în Baia Mare, Aneta Udriștioiu, a primit o distincție specială, ca și căpitan al actualei echipe

Una din cele mai apreciate jucătoare de handbal feminin din epoca de glorie a echipei băimărene a primit o distincție deosebită în Brăila.

Anunțul a fost făcut de clubul HC Dunărea Brăila, la care evoluează fosta sportivă în Baia Mare. „Căpitanul echipei noastre, Aneta Udriștioiu a primit o recunoaștere binemeritată și o răsplată simbolică pentru activitatea remarcabilă în handbalul românesc.

Aneta a fost premiată în cadrul Galei de Excelență în Leadership organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat la Teatrul „Maria Filotti”. Confederația Națională pentru Antreprenoriat feminine susține o societate a viitorului construităpe pilonii exemplului personal, bunelor practice, viziunii sustenabile, incluziunii și egalității de gen și șanse. Cei care au contribuit semnificativ la bunăstarea comunității și au lăsat o amprentă distinctă în istorie, acei români care au pus Brăila pe harta României și a Europei, care ne reprezintă cu succes, oriunde ar fi, oameni care au făcut performanță și au excelat în acțiunile lor au fost aplaudați și recompensați în cadrul celei de-a doua ediții a Leadership Excellence Gala”, arată oficialii clubului brăilean.

Istoria handbalistică a Anetei în Baia Mare

Născută în 22 iunie 1989, Aneta și-a început cariera sportivă în orașul natal, Drobeta Turnu-Severin, la CS-ul din localitate. A debutat la seniori la Milostars, din același oraș, sub bagheta antrenorului emerit Ion Milovan. El este cel care a descoperit-o și i-a arătat calea către handbalul mare.

În 2009, când împlinise 20 de ani, Aneta a ajuns la HCM Baia Mare, devenind foarte repede una dintre jucătoarele de bază ale echipei și una dintre principalele marcatoare. A pus umărul la obținerea unor rezultate remarcabile pentru clubul băimărean.

Bunăoară, în partida disputată împotriva danezelor de la Viborg, din turneul de calificare în grupele Ligii Campionilor, în sezonul 2013-2014, intrarea în teren a Anetei a fost decisivă. Blocajele în defensivă, contraatacurile și golurile ei au adus victoria. Mai departe, HCM a defilat cu Holstebro, ajungând, în premieră, în grupele Champions League. De amintit ar fi și golul decisiv din meciul disputat acasă de HCM împotriva celor de la Hypo Viena. Atunci, Aneta a înscris cu numai câteva secunde înainte de final. După o perioadă de împrumuturi la SCM Craiova, la Dunărea Brăila, a revenit la HCM. A evoluat și la Ploiești, apoi la CSM București, pentru ca, ulterior, să fie, din nou jucătoarea Dunării. Sportiva a avut mereu numai cuvinte de laudă pentru inimoșii suporteri băimăreni. Redăm declarația de la ultima întânire. „De fiecare dată când revin în Baia Mare îmi aduc aminte cu mare plăcere de momentele petrecute aici. Mă refer la performanțele obținute și, în mod evident, de publicul călduros. Revederea a fost foarte plăcută, foarte frumoasă. Revederea cu suporterii băimăreni este mereu minunată”, a mărturisit, pentru DirectMM.ro, Aneta.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu