Dragoș Sprânceană și-a exprimat interesul pentru o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale - 9 ore în urmă
Călin Georgescu a pierdut la CEDO anularea primului tur al alegerilor prezidențiale - 9 ore în urmă
Adriana Diaconu, profesoara care timp de 34 de ani a pregătit mii de copii ce au obținut aproximativ 2500 de premii și trofee - 10 ore în urmă
Cupa României: CS Minaur Baia Mare va întâlni SCM Universitatea Craiova în deplasare - 11 ore în urmă
Pas decisiv pe scena politică: PSD a validat candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidențiale - 11 ore în urmă
În Copalnic Mănăștur se organizează „Joc cu coșarcă” - 14 ore în urmă
Dialog strategic pentru viitorul industriei auto europene - 14 ore în urmă
Aducere aminte: Câșlegile de iarnă reprezentau cea mai favorabilă perioadă din an pentru organizarea nunților - 14 ore în urmă
Parohia Ortodoxă Română Vișeu – Valea Râului a găzduit un eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu - 14 ore în urmă
Caz de pestă porcină africană confirmat în Tămaia; Ce trebuie să știe locuitorii comunei - 14 ore în urmă
Formațiuni de gheață pe râurile din Maramureș
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a făcut publică prognoza de specialitate pentru luna februarie 2024.
Astfel, în arealul Someș-Tisa regimul hidrologic se va situa la valori peste mediile multianuale lunare, conform prognozei hidrologice emise de către specialiștii INHGA.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă, curgeri de năboi şi sloiuri, blocaje de gheţuri) vor avea extinderi şi intensităţi variabile, mai ales pe râurile din zona de munte.
În funcţie de evoluţia temperaturilor şi a precipitaţiilor, formaţiunile de gheaţă vor putea produce, prin evoluţia lor, blocaje de gheţuri pe unele sectoare de râu, care pot determina variaţii de niveluri, îndeosebi pe unele râuri din bazinele hidrografice Vişeu, Iza şi Someş.
Ca precizare, aceste prognoze de lungă durată se vor actualiza prin prognozele de scurtă durată, care vor fi precedate, în situațiile în care se estimează posibilitatea depășirii cotelor de atenție sau apărare, de avertizări de specialitate emise în funcție de situația hidrologică și a evoluției factorilor meteorologice din momentul respectiv.
C.Ț.