Share
Fonduri europene: Internet gratuit în spațiile publice din municipiul Sighetu Marmației. Ce prevede mai exact proiectul finanțat de UE

Fonduri europene: Internet gratuit în spațiile publice din municipiul Sighetu Marmației. Ce prevede mai exact proiectul finanțat de UE

Municipiul Sighetu Marmației va avea Internet gratuit în mai multe spații publice. Anunțul a fost făcut de conducerea administrației locale.

În fapt, la data de 26 septembrie 2019, Primăria Sighetu Marmației a semnat contractul privind implementarea în municipiu a proiectului WiFi4Eu, finanțat din fonduri europene, termenul de implementare fiind de 18 luni.

„Având în vedere faptul că nu s-a demarat proiectul, am solicitat comisiei de implementare prelungirea termenului pentru a demara, implementa și exploata reeaua WiFi4EU, ce presupune acces gratuit la Internet în spații publice. Solicitarea a fost admisă, termenul de implementare prelungindu-se cu șase luni”, a declarat Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Prin programul WiFi4EU, autoritățile spun că vor aduce conectivitatea mai aproape de concetățeni, dar și de cei care vizitează orașul, permițând tuturor să beneficieze de oportunitățile oferite de digitalizare. „Pentru implementarea proiectului ni se oferă bonuri în valoare de 15.000 de euro, urmând să instituim zece puncte de acces Wi-Fi în spații publice, ce urmează a fi identificate în perioada următoare. Costurile de întreținere a rețelei urmează a fi suportate din bugetul local”, a explicat Vasile Moldovan.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu