Share
Fapt mai puțin știut: În Baia Mare, brandul celebru Gucci deține o fabrică! Mai mult, ea este al optulea producător de pantofi din România!

Fapt mai puțin știut: În Baia Mare, brandul celebru Gucci deține o fabrică! Mai mult, ea este al optulea producător de pantofi din România!

Fapt mai puțin știut! În Baia Mare, brandul celebru Gucci deține o fabrică! Mai mult, ea este al optulea producător de pantofi din România!

Grupul francez Kering, care are în por­to­foliu branduri de lux precum Gucci, Saint Laurent sau Balenciaga, con­trolează un producător de pantofi din Baia Mare cu peste 650 de salariaţi, arată Ziarul Financiar.

Fabrica, care a fost fondată acum do­uă decenii, are afaceri de aproape 20 mil. euro în 2020, fiind al optulea cel mai mare producător de pantofi din România. În ceea ce priveşte pro­ducţia, gi­gan­tul are mai multe uni­tăţi proprii, dar şi colaborează cu fur­nizori ex­terni, conform datelor existente. În ur­mă cu câţiva ani, oficialii Gucci spu­neau că vor să producă mai mult in-house pentru a re­duce timpii de li­vrare şi depen­den­ţa faţă de o terţă par­te, conform Reuters.

De altfel, cele mai multe bran­duri de lux, în frun­te cu Louis Vuitton, Prada sau Moncler, au pro­priile lor fabrici, unele pe plan local. În România, Kering deţine 70% din compa­nia Sifa Inter­na­tional din Baia Mare, ju­deţul Mara­mureş, con­form datelor ofe­rite de grup. Aceasta este singura firmă deţi­nu­tă local de grupul francez Kering, care deţine brandul Gucci şi alte 12 nume. Conform datelor ZF, fabrica locală produce pantofi sport şi eleganţi (mocasini) pentru Gucci, mai arată publicaţia de specialitate Ziarul Financiar pe site-ul lor, zf.ro.

C.Ț.

Lasă un comentariu