Share
Extindere urmărire penală: Bărbatul din Crăciunești care a agresat sexual un minor de zece ani este cercetat și pentru viol

Extindere urmărire penală: Bărbatul din Crăciunești care a agresat sexual un minor de zece ani este cercetat și pentru viol

Noutăți în cazul bărbatului din Crăciunești care a agresat sexual un minor în vârstă de zece ani. Instanța a decis extinderea urmăririi penale și sub aspectul săvârșitii infracțiunii de viol.

Totul a început în 28 mai cu o plângere depusă de mama băiatului, care l-a acuzat pe bărbat pentru agresiune sexuală. În 9 iunie, reprezentanții IPJ Maramureș au anunțat că acesta a fost reținut pentru 24 de ore, dar și faptul că suspectul este acuzat și de viol, nu numai de agresiune sexuală.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei a fost înregistrat, la data de 02.06.2021, un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală, faptă prevăzută de art. 219, alin.(1) si alin. (2), din Codul penal, viol, faptă prevăzută de art. 218, alin. 1, alin. 2 și alin. 3 lit. a) și lit.c), Cod penal, cu aplicarea dispoziţiilor art. 35, alin. (1) din Codul Penal şi a art. 38 alin.1 Cod penal, constând în aceea că în cursul lunii aprilie-mai 2021, minorul T.V. I. A., aflându-se în grija inculpatului H.V., în timp ce se aflau la domiciliul celui din urmă, a fost supus, în mod repetat, la acte sexuale orale, precum şi la alte acte de agresiune sexuală.

În cauză, la data de 08.06.2021, s-a dispus continuarea urmăririi penale şi luarea măsurii reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de numitul H.V., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală, faptă prevăzută de art. 219, alin.(1) si alin. (2), din Codul penal, viol, faptă prevăzută de art. 218, alin. 1, alin. 2 și alin. 3 lit. a) și lit.c), Cod penal, cu aplicarea dispoziţiilor art. 35, alin. (1) din Codul Penal şi a art. 38 alin.1 Cod penal, iar la data de 09.06.2021, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de susnumit, şi tot la aceiaşi dată Judecătoria Sighetu Marmaţiei a dispus arestarea numitului H.V. pe o durată de 30 de zile”, au arătat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.

Oamenii legii au precizat faptul că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie.

C.Ț.

Citește și

Anchetă: Un copil de 10 ani din Crăciunești ar fi fost agresat sexual de un bărbat de 49 de ani din sat

Lasă un comentariu