Share
Exclusiv: Închisoare cu executare în cazul copilului în vârstă de 8 ani din Mara, lovit mortal de mașină în 2020

Exclusiv: Închisoare cu executare în cazul copilului în vârstă de 8 ani din Mara, lovit mortal de mașină în 2020

Exclusiv: Închisoare cu executare în cazul copilului în vârstă de 8 ani din Mara, lovit mortal de mașină în 2020

Aviz amatorilor! O tragedie produsă în 2020 a adus unui șofer o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani cu executare. Asta după ce a rănit mortal un copil de doar 8 ani.

În 13 august, ora 10.50, polițiștii din Ocna Șugatag au fost sesizați prin SNUAU 112, despre faptul că pe DN 18, în localitatea Mara a avut loc un accident de circulație soldat cu o victimă.

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că un bărbat în vârstă de 64 de ani (la acel moment) din Baia Mare, în timp ce conducea o autoutilitară din direcția Baia Mare spre Sighetu Marmației, a surprins și accidentat un minor în vârstă de 8 ani care traversa strada, pe trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător. Minorul a suferit leziuni corporale și a fost transportat de către un elicopter SMURD la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Din păcate, din cauza leziunilor suferite, acesta a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

În 5 decembrie 2023, a venit și sentința Judecătoriei Sighetu Marmației. 3 ani cu executare. Aceasta vine ca un semnal de alarmă în contextul în care numărul accidentelor este tot mai mare în Maramureș și în România și în contextul în care numărul sentințelor în care instanța decide închisoare cu executare este mic, în astfel de situații. „Salutăm soluția instanței de judecată, mai ales în ceea ce privește individualizarea executării pedepsei. Chiar dacă vorbim despre o infracțiune săvârșită din culpă, apreciem ca o condamnare în regim de detenție este în măsura sa tragă un semnal de alarmă cu privire la gravitatea acestor infracțiuni și sa responsabilizeze conducătorii auto. Dosarul a fost unul greu, cu incarcatura emoțională foarte mare, mai ales pentru familie, dar și datorita încercărilor șoferului de a se disculpabiliza, însă speram ca munca depusă și rezultatul obținut va aduce un strop de liniște familiei greu încercate”, arată pentru DirectMM.ro Mădălina Dascăl, avocatul familiei.

C.Ț.

Citește și

Actualizare: Tragedie lângă păstrăvăria din Mara: Copil de 8 ani spulberat pe zebră de o autoutilitară. A decedat la spital (FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu