Share
Eveniment: Anuala de Arhitectură Nord-Vest se lansează cu tema „Viitorul Sustenabil”

Eveniment: Anuala de Arhitectură Nord-Vest se lansează cu tema „Viitorul Sustenabil”

Eveniment: Anuala de Arhitectură Nord-Vest se lansează cu tema „Viitorul Sustenabil”

Baia Mare va găzdui în 29-30 septembrie 2023 un eveniment cu totul și cu totul special, organizat de Ordinul Arhitecților din România – Filiala Nord-Vest.

Anuala de Arhitectură Nord-Vest 2023 este un eveniment așteptat cu nerăbdare în lumea arhitecturii și a designului din regiune și se anunță a fi o ediție plină de inovație și inspirație. Cu tema „Viitorul Sustenabil,” evenimentul se va desfășura în Centrul Vechi din Baia Mare, la Sala ”Vulturul Negru” din clădirea Millenium II și în Piața Cetății, oferind participanților o experiență captivantă și educativă.

Programul detaliat al evenimentului este următorul:

Vineri, 29 septembrie – Sala Vulturul Negru, clădirea Millenium II, Centrul Vechi

– 18:00 – Deschiderea Anualei de Arhitectură Nord-Vest 2023
Prima zi a evenimentului va marca începutul unei călătorii pline de inovație și creativitate. Cu tema „Viitorul Sustenabil” în minte, suntem hotărâți să descoperim soluții și idei cu privire la importanța arhitectului în restabilirea relațiilor sănătoase și durabile dintre om și mediul său de trai.

– 18:15 – Prezentări ale invitaților speciali:

– arh. Marius Miclăuș- ARCHAEUS
– arh. Cristina Constantin și arh. Cosmin Pavel- ABRUPT ARHITECTURA
și
– arh. Xénia Furu și dr. ing. Árpád Furu

vor împărtăși cu publicul proiectele și experiența lor, punând accent pe legătura sustenabilă dintre arhitectură, arhitect și mediul înconjurător

– 21:00 – Degustare de vin și discuții
Partenerul nostru, Grup General, va oferi o degustare de vin pentru a marca momentul și pentru a facilita discuții inspirate despre provocările și oportunitățile în arhitectură.

Sâmbătă, 30 septembrie – Piața Cetății

– 11:00 – Cafea cu un arhitect în Piața Cetății
Dimineața începe cu o cafea și discuții pasionante cu arhitecții noștri experimentați. Veți afla secretele designului sustenabil și viziunile lor pentru un viitor mai bun. De asemenea, ei vor fi la dispoziția dumneavoastră, răspunzându-vă la orice întrebări aveți despre arhitectură și arhitecți.

– 17:00 – Deschiderea expoziției în aer liber de proiecte ale Anualei de Arhitectură Nord-Vest 2023 și tăierea panglicii
Expoziția va prezenta cele mai recente proiecte ale membrilor Filialei Nord-Vest a OAR, evidențiind angajamentul arhitecților în transformarea orașelor noastre în locuri mai atractive și funcționale. Momentul de tăiere a panglicii va marca oficial deschiderea expoziției.

– 17:15 – Prezentare istorică– “Clădiri, edificii și monumente cu poveste”
Muzeografa Lucia Pop ne va purta într-o călătorie captivantă prin trecutul orașului nostru, dezvăluind poveștile ascunse ale clădirilor, edificiilor și monumentelor cu semnificație istorică.

– 18:15 – Prezentare de carte – „O altfel de istorie a orașului Baia Mare”
Partenerul nostru, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș va prezenta o carte fascinantă ce oferă o perspectivă unică asupra istoriei orașului nostru și a evoluției sale în timp.

– 18:30 – Degustare oferită de partenerul nostru Casa Crișan

– 18:45 – Tombolă – consultare gratuită cu un arhitect
Prin tombolă, participanții au șansa de a câștiga o consultare gratuită cu un arhitect experimentat, oferindu-le sfaturi pentru proiectele personale sau pentru visul unei case ideale.

– 19:00 – Concert Cvartetul Euroart
Serata se încheie într-o notă muzicală de excepție cu un concert susținut de Cvartetul Euroart, alcătuit din Marius Lengel – vioara I, Tudor Raț – vioara II, Mihai Corlan – violă și Petru Damșa – pian.

Această ediție a Anualei de Arhitectură Nord-Vest aduce în prim-plan conștientizarea rolului arhitectului în refacerea unor legături sănătoase și durabile între om și mediul său de viață. Cu o gamă variată de activități, evenimentul oferă oportunitatea de a explora, înțelege și sărbători frumusețea și importanța arhitecturii pentru viitorul nostru. Pentru mai multe informații și detalii despre eveniment, vă rugăm să vizitați pagina de Facebook Ordinul Arhitecților din România – Filiala Nord-Vest sau să ne contactați: email: oarnordvest@gmail.com sau telefon: 0788269787 Katona Anca- Secretar executiv. Despre Anuala de Arhitectură Nord-Vest: Anuala de Arhitectură Nord-Vest este un eveniment anual al Filialei Nord-Vest a Ordinului Arhitecților din România, eveniment care aduce în atenție inovația, creativitatea și sustenabilitatea în domeniul arhitecturii și designului urban. Evenimentul oferă o platformă pentru profesioniști și pasionați de arhitectură pentru a se conecta, a învăța și a împărtăși viziuni pentru viitor  Evenimentul este organizat de Ordinul Arhitecților din România – Filiala Nord-Vest. Proiect finanțat de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de Arhitectură.

DirectMM.ro

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu