Share
Evaluare: S-au numărat pagubele făcute de grindină în Ulmeni. Căminul cultural al orașului, afectat de furia naturii (VIDEO ȘI GALERIE FOTO)

Evaluare: S-au numărat pagubele făcute de grindină în Ulmeni. Căminul cultural al orașului, afectat de furia naturii (VIDEO ȘI GALERIE FOTO)

Furtuna de ieri, 4 iunie, a generat pagube considerabile pe raza unității administrativ-teritoriale Ulmeni. Furia naturii s-a dezlănțuit la orele amiezii și în numai 20 de minute, peisajul s-a transformat într-unul hibernal.

Bucățile de grindină au afectat considerabil străzi, terenuri, dar și Căminul Cultural al orașului Ulmeni.

„Din datele primite de la Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Ulmeni, fenomenele meteorologice nefavorabile din data de 4 iunie (precipitatii torentiale/scurgeri de pe versanti) au afectat 1,5 km de drumuri comunale, 55 hectare de teren arabil, 24 hectare de pasuni si fanete, colmatate trei fantani. Grindina care a avut dimensiunea cuprinsa intre 1- 2 cm a produs pagube la Caminul Cultural. De asemenea, au fost constatate pagube pe 56 hectare de livezi, pe 22 hectare de vita de vie, dar și pe 195 hectare de teren arabil. Prin ordin al prefectului vor fi constituite echipe mixte care se vor deplasa in teren si vor proceda la evaluarea pagubelor”, a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

C.Ț.

Video – Călin Tegla

Gepostet von Calin Tegla am Donnerstag, 4. Juni 2020

Citește și

Prăpăd la Ulmeni: Grindina a transformat peisajul de vară în unul de iarnă (GALERIE FOTO)

 

Lasă un comentariu