Share
Escroci de pandemie: Trei bucureșteni promiteau că vor vinde măști medicinale farmaciilor din Maramureș. Valoarea prejudiciului, 230.000 de lei

Escroci de pandemie: Trei bucureșteni promiteau că vor vinde măști medicinale farmaciilor din Maramureș. Valoarea prejudiciului, 230.000 de lei

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș au anunțat public raportul aferent anului anterior. Printre ele, și infracțiunile care vizează criminalitatea împotriva patrimoniului.

În fapt, infracţiunile contra patrimoniului se situează în continuare la un nivel scăzut, față de 2019 fiind sesizate cu aproape 10% mai puține infracțiuni de acest gen.

Furturile, care reprezintă 61,8% din totalul infracţiunilor de acest gen, au o scădere de 9,4% față de anul precedent, iar tâlhăriile au scăzut cu 42%. În anul 2020, cele mai multe furturi sesizate au fost cele din locuinţe, din societăţi comerciale și cele din autoturisme. Urmează un exemplu de rezultate deosebite, despre cum o grupare infracţională ce acţiona la nivel naţional a fost destructurată în Maramureș.

“În urma cercetărilor efectuate de polițiștii judiciariști maramureșeni, o grupare infracțională compusă din 3 bărbaţi din Bucureşti, care săvârşeau infracţiuni de înșelăciune, pretinzând că vor livra cantităţi mari de măşti medicinale unor companii farmaceutice din ţară. Rețeaua a fost destructurată și faţă de toți membrii s-au luat măsuri preventive. Mai mult, în urma documentării activităţii acestora, a fost recuperat întreg prejudiciul care s-a ridicat la valoarea de 230.000 lei”, au explicat reprezentanții IPJ Maramureș.

C.Ț.

Lasă un comentariu