Share
Emoționant!: Un câine a primit o nouă șansă la viață! Salvamontiștii l-au traversat în spate râul Vaser. Cățelul numit Paltin va avea o familie (VIDEO ȘI FOTO)

Emoționant!: Un câine a primit o nouă șansă la viață! Salvamontiștii l-au traversat în spate râul Vaser. Cățelul numit Paltin va avea o familie (VIDEO ȘI FOTO)

O poveste emoționantă petrecută astăzi, 7 iunie, a fost relatată de reprezentanții Salvamont Maramureș. Un cățel a primit nu numai o nouă șansă la viață, dar și un nume și o familie, toate într-o singură zi.

„Pentru ca noi nu spunem nu, niciodată!…”, încep relatarea salvatorii montani maramureșeni, iar povestea vă va convinge că, atunci când există o rază de speranță și crezi în ea, minunile se întâmplă.

În această dimineață, pe pagina de Facebook a Salvamont Maramures, o doamnă care fusese ieri în drumeție cu Mocanița pe Valea Vaserului ne-a semnalat o situație delicată a unui caine, izolat pe malul râului, loc în care nu se putea ajunge din cauza accesului dificil și a debitului semnificativ de apă. Cei mai inimoși turiști aflați în Mocaniță hrăneau câinele aruncându-i mancare peste apă.

Verificand informația cu cei care lucrează în zonă, salvatorilor montani li s-a confirmat faptul că, într-adevăr, câinele este izolat într-o zonă în care nu există posibilitatea de a ajunge decât prin apă. În urma analizei situației, s-a decis intervenția de urgență (ca urmare a atenționărilor meteo care anunțau ploi în următoarele zile existând riscul creșterii debitului de apă), salvatorii montani voluntari ai SPJ Salvamont Maramureș din formația Vișeu plecând în misiunea de a recupera animalul. O intervenție care a durat mai bine de opt ore, timp în care salvatorii au parcurs peste 16 kilometri, atât motorizat cât si la pas, intrând în apă, legați și asigurați în corzi, dat fiind debitul crescut al apei și problemelor cauzate de bolovanii și crengile din apă, au arătat reprezentanții Salvamont Maramureș.

Pana la urmă intervenția s-a încheiat cu bine, câinele fiind extras și recuperat din zona dificilă în care se afla de mai mult timp. „În acest moment câinele este bine și este transportat în localitatea Vișeu la domiciliul unuia dintre salvatori până în momentul în care va fi preluat de doamna care ne-a semnalat în această dimineață situația și care si-a exprimat dorința de a-l lua la dânsa și a-i asigura un cămin. Și pentru ca intervenția s-a desfășurat în zona Paltin, iar cainele avea nevoie de un nume, salvatorii i-au pus numele… simplu…”Paltin”. Felicitări colegi… Misiune încheiată cu succes”, a arătat Dan Benga, managerul SPJ Salvamont Maramureș. Felicitări spunem și noi! Tot respectul!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu