Share
Elevii de la „Eminescu” au sărbătorit „Ziua Mondială a Pământului” la Muzeul de Mineralogie

Elevii de la „Eminescu” au sărbătorit „Ziua Mondială a Pământului” la Muzeul de Mineralogie

Liceenii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare au sărbătorit, azi, 22 aprilie, Ziua Mondială a Pământului, printr-un eveniment organizat la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare.

Eveniementul a inclus un imn al Pământului, pe versuri scrise de liceeni, „Scrisori către Terra”, prezentate de Eco Personaje, o expoziţie de pictură, grafică şi desen, cu tema „Animale şi plante fericite”, o scenetă în limba engleză, pusă în scenă de o „plantă vorbitoare” întruchipată de o elevă, dar şi „un slow fashion”, o paradă a modei cu accesorii sau haine create de elevi din diferite materiale reciclabile.

„Prin genericul de Eco Personaje îi învăţăm pe elevi să redecoreze haine pe care nu le mai folosesc prin pictură, să confecţioneze accesorii, pălării, cercei care sunt realizate din materiale reciclabile, dar nu plastic, ceva ce purtăm în continuare. De exemplu, sacoşe din pânză pe care desenăm, putem lipi bucăţi de dantelă, orice ne place şi avem prin casă şi, în mod normal, aruncăm”, a punctat profesoara Ileana Vasilescu, coordonatorul proiectului.

„Am ales ca astăzi, când o sărbătorim pe MAMA GEA, să aducem aici, unde cristalele vin din inima planetei Pământ, cunoaștere, experiențe și trăiri dinproiectele Erasmus+. Aceste proiecte, sunt parte a Acreditarii pe care Colegiul Național „Mihai Eminescu” a câștigat-o în anul 2022 si care va continua până în 31 august 2024. Într-o lume zguduită de evenimente naturale, ori de evenimente generate de oameni, trăim și simțim nu doar schimbarea climei ci și transformarea oamenilor. Si…pentru că principalul nostru obiectiv Erasmus este acela de a dezvolta «competențe verzi» și de a ne educa elevii pentru o viață sănătoasă, în armonie cu Planeta, iată îndemnul nostru: Schimbă-ți lumea!”, a spus ea în deschiderea evenimentuli.
Evenimentul face parte din implementarea şi sustenabilitatea acreditării Erasmus, care este valabilă până în 2027. Potrivit acreditării, în fiecare din cei cinci ani, Colegiul Naţional „Mi­hai Eminescu” trebuie să desfăşoare câte un proiect în domeniul „Educaţie şcolară. Mobilitatea persoanelor în scopul învăţării”.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu