Share
Elevi de la „Nicolae Iorga”, impresionați de filmul „Incursiune în istoria medievală a orașului Baia Mare” realizat de Walter Ubelhart

Elevi de la „Nicolae Iorga”, impresionați de filmul „Incursiune în istoria medievală a orașului Baia Mare” realizat de Walter Ubelhart

Un grup de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Baia Mare a participat la premiera filmului documentar „Incursiune în istoria medievală a orașului Baia Mare”. Elevii au fost impresionați de eveniment, dar și de ceea ce a urmat.

„Azi, a fost despre iubirea care învinge orice dificultăți. Iubirea față de orașul în care trăiești, față de comunitatea din care faci parte, față de istorie și personalități ale trecutului, simplu, față de oameni. Am avut bucuria de a participa, la invitația domnului Walter Ubelhart, alături de un grup de elevi interesați de istoria locală, la premiera filmului documentar Incursiune în istoria medievală a orașului Baia Mare. Felicitări tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect! Cum ar spune personajele domnului Walter, nimic nu e întâmplător!”, a fost comentariul pe pagina de socializare a școlii, după care au primit o invitație specială.

„Odată plecați de la muzeu, am fost invitați să ne continuăm călătoria în timp, printr-o vizită la Hotel Diafan, în trecut casa unde a locuit Johannes Banfi Hunyades, enigmaticul alchimist băimărean. Am aflat astfel noi informații fascinante care ne-au alimentat și mai mult scenariul potrivit căruia Romeo și Julieta ar putea avea mai multe lucruri in comun cu Baia Mare, decât am fi crezut. Mulțumim doamnei Sorina Pintea pentru oportunitate și pentru delicioasa ciocolată caldă!”, mai arată Școala Gimnazială Nicolae Iorga.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu