Share
E Ziua internațională a tineretului; PS Iustin: „Tinerii noștri sunt Biserica și viitorul creștin al României”

E Ziua internațională a tineretului; PS Iustin: „Tinerii noștri sunt Biserica și viitorul creștin al României”

Astăzi, 12 august, este Ziua internațională a tineretului (ONU).

Iată ce spune PS Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului despre ei:

„Tinerii noștri sunt Biserica și viitorul creștin al României pentru că ei iubesc școala adevărată, creștină și Biserica lui Hristos, cu toată fidelitatea și credința lor”.

Amintim faptul că în Baia Mare a avut loc, pentru prima dată, Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, în anul 2013, o adevărată premieră națională, a tinerilor ortodocși din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, apoi, în 2014, prima Întâlnire Națională a Tinerilor Ortodocși din toată țara, cu peste 3.400 de participanți, cu participare internațională din 14 țări, ca apoi, în 2015, să aibă loc, după prototipul băimarean, Întâlnirea Națională a Tinerilor Ortodocși de la Cluj-Napoca.

Au urmat, apoi, întâlnirile naționale de la București (2016), Iași (2017), Sibiu (2018) și Craiova (2019).
În prezent există în lume 1,8 miliarde de tineri cu vârste între 10 şi 24 de ani. Potrivit ONU, este cea mai mare populaţie de tineri din toate timpurile.

Începând cu anul 1999, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a propus ca data de 12 august să fie desemnată Ziua internaţională a tineretului, promovată drept oportunitate de a face auzite vocile, acțiunile și inițiativele tinerilor, precum și implicarea lor în luarea deciizilor care îi vizează în mod direct, precizează reprezentanții Episcopiei Marmureșului și Sătmarului


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu