Share
Două noi picturi murale înviorează zonele gri din Baia Mare

Două noi picturi murale înviorează zonele gri din Baia Mare

În cadrul festivalului de artă și cultură urbană “Beyond the Wall”, coordonat de clubul de voluntariat Interact Baia Mare,  au fost realizate două noi picturi murale. Acestea și-au propus să aducă o pată de culoare zonelor gri din Baia Mare.

Una dintre picturi, amplasată pe b-dul Traian nr. 2, aparține artistului Radu Dumbrava, din Republica Moldova (foto stânga).

„Este o pictură pe perete care are un efect de 3D.  Irisul este una dintre cele mai deosebite flori de pe pământ. Numele acesteia se trage de la numele zeiței Iris, divinitate care menținea legătura între zei și oameni. Pe lângă acest fapt, irisul simbolizează și centrul ochiului nostru, despre care se spune că reprezintă micul grăunte al paradisului care se sălășluiește în fiecare dintre noi” – a spus Radu Dumbravă.

Cealaltă pictură murală (foto sus) e realizată de către Horațiu Stan, un tânăr artist din Brașov. Ilustrația este tot una 3D, dând iluzia de profunzime a peretelui din Skatepark-ul orașului. În cadrul unui workshop, Horațiu Stan i-a inițiat în tehnicile de bază ale graffiti-ului pe tinerii pasionați de această artă.

Anul acesta Beyond the Wall și-a propus să coloreze cât mai mult orașul, având drept  mottoul ”scare the gray away”. Ediția a 2-a a fost un succes atât prin operele realizate, cât și prin activitățile de Streetdance, Action Sports, Photo Contest și Tattoo Session

Lasă un comentariu