Share
Documente necesare la ieșirea din țară cu un copil minor

Documente necesare la ieșirea din țară cu un copil minor

Pentru că e perioada vacanțelor și concediilor, mulţi părinţi călătoresc împreună cu copiii în afara graniţelor ţării. Poliția de Frontieră a transmis o serie de precizări legate de documentele necesare și a atras atenția că minorii nu pot trece granița cu certificatul de naștere. Conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis duminică, în ultima lună, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să întrerupă călătoria pentru aproximativ 150 cetăţeni români minori, ca urmare a faptului că părinţii/însoţitorii nu deţineau documentele necesare pentru a călători în afara ţării împreună cu minorii, în condiţii legale.

Certificatul de naştere nu reprezintă document de călătorie, atrage atenţia Poliţia de Frontieră.

Deci nu poți ieși din țară cu minorul doar cu certificatul de naștere. Cetăţenii români minori pot călători în străinătate în baza documentului de călătorie individual valabil – paşaport sau carte de identitate (minori peste 14 ani) numai însoţiţi, cu acordul părinţilor ori al reprezentanţilor legali.

Prin reprezentant legal se înţelege persoana desemnată, potrivit legii, să exercite drepturile şi să îndeplinească obligaţiile părintești faţă de minor.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu