Share
Destine salvate: Două persoane vor putea revedea lumina zilei, iar alte două se vor bucura de o nouă viață, în urma prelevării de organe din Baia Mare

Destine salvate: Două persoane vor putea revedea lumina zilei, iar alte două se vor bucura de o nouă viață, în urma prelevării de organe din Baia Mare

Ca urmare a gestului altruist făcut de o familie din Baia Mare, care a fost de acord cu donarea de organe și țesuturi, doi români vor revedea lumina zilei, iar alți doi se vor bucura de o nouă viață, au anunțat reprezentanții Agenției Naționale de Transplant (ANT). 

„Donarea de organe este, fără îndoială, unul dintre cele mai nobile gesturi, un gest de care românii, din fericire, n-au fost niciodată străini. S-a întâmplat şi azi: mărinimia şi gestul nobil al familiei unui pacient care nu a mai avut nicio şansă, îmbinate cu efortul şi dăruirea echipelor medicale, au făcut posibil ca alţi semeni aflaţi în suferinţă să primească o nouă şansă prin transplant de organe şi cornee” – au explicat reprezentanții ANT.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, a avut loc o nouă prelevare de organe şi ţesuturi (cornee), aducând speranţă pentru alţi pacienţi a căror unică şansă este transplantul. „Rinichii se vor transplanta în cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca, unde o echipă de profesionişti îşi va pune în slujba pacienţilor întreaga pricepere şi va reda bucuria vieţii pentru doi oameni. Corneea se va transplanta în cadrul Spitalului Militar Central Bucureşti, redând vederea pentru alţi 2 pacienţi.

Mulţumim cu profund respect familiilor donatorilor care în aceste momente de durere au reuşit să găsească tăria şi bunătatea de a dărui altora o viaţă mai bună” – au adăugat reprezentanții ANT.

Aceștia au menționat faptul că apreciază efortul echipei ATI şi de coordonare a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, condusă de Dr. Andrei Mureşan – kdp şi Dr. Adriana Stoicovici- coordonator transplant, precum şi susţinerea şi implicarea conducerii unităţii sanitare în implementarea şi dezvoltarea Programului Naţional de Transplant.

C.Ț.

Lasă un comentariu