Share
Decizia instanței de judecată: În județul Maramureș un cunoscut psihiatru în arest preventiv pentru că a luat mită. Total 14 acte materiale

Decizia instanței de judecată: În județul Maramureș un cunoscut psihiatru în arest preventiv pentru că a luat mită. Total 14 acte materiale

Decizia instanței de judecată! În județul Maramureș, un cunoscut psihiatru, acum arestat preventiv pentru luare de mită. 14 acte materiale!

Un cunoscut medic psihiatru din județul Maramureș a ajuns după gratii. Nina Benciu este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara. Ea activează ca medic la spitalul din Cavnic de 7 ani de zile. În plus ea are cabinet medical privat pe strada Gheorghe Bilașcu din municipiul Baia Mare.

Medicul maramureșean a fost reținut în data de 13 septembrie pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, pentru ca apoi în 14 septembrie instanța să încuviințeze propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ancheta a fost coordonată de Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție. Nina Benciu este acuzată că ar fi luat mită de mai multe ori (14 acte materiale).

Iată soluția pe scurt! „Încheierea penală nr. 63/DL din 14.09.2021:În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş în dosarul de urmărire penală nr. 416/P/2021, şi în consecinţă:Dispune arestarea preventivă a inculpatei BENCIU NINA (…), cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (14 acte materiale), pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 14 septembrie 2021 până în 13 octombrie 2021 inclusiv. Respinge cererea inculpatei de luare a măsurii preventive a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare cu inculpata Benciu Nina şi de la comunicare cu reprezentantul parchetului.Pronunţată în camera de consiliu azi, 14 septembrie 2021, ora 15:38”, se arată în soluția pe scurt!

Vom reveni cu comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș!

C.Ț.

Lasă un comentariu