Share
De 1 Decembrie: Preșcolarii de la Grădinița nr. 4 Baia Mare și Hora Unirii la Căminul de Vârstnici Baia Sprie

De 1 Decembrie: Preșcolarii de la Grădinița nr. 4 Baia Mare și Hora Unirii la Căminul de Vârstnici Baia Sprie

De 1 Decembrie: Preșcolarii de la Grădinița nr. 4 Baia Mare și Hora Unirii la Căminul de Vârstnici Baia Sprie

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 din Baia Mare a ținut să marcheze ziua de 1 Decembrie – Ziua Națională a României, într-un mod inedit. Mai exact, una dintre grupele mari ale grădiniței, a încins Hora Unirii la Căminul de Bătrâni din Baia Sprie.

De asemenea, micuții preșcolari le-au dăruit fructe, dulciuri, semne patriotice realizate de ei, le-au cântat cântece specifice sărbătorii și au colindat. Acțiunea din 29 noiembrie, face parte din cadrul campaniei naționale SNAC – Strategia Națională de Acțiune Comunitară.

Copiii din grupa mare C de la grădinița băimăreană, coordonați de educatoarele Lavinia Dorolți și Simona Ardelean Simona, s-au deplasat la căminul băisprean pentru a le aduce o bucurie persoanelor din centru. S-au pregătit temeinic pentru a le oferi momente de neuitat bunicilor: au învățat cântece, colinde, s-au străduit să încingă Hora Unirii și au realizat diverse simboluri patriotice pe care ulterior le-au oferit cu dragoste. La final, preșcolarii le-au împărțit fructe și dulciuri, spre bucuria bunicilor, care au fost foarte încântați că cineva s-a gândit și la ei în această zi de sărbătoare. Cu zâmbetul pe buze, bătrânii i-au urmărit pe micuți cu mare interes și le-au mulțumit cu îmbrățișări și urări de bine venite din inimă.

”A devenit o tradiție pentru noi ca preșcolarii grădiniței noastre să îi viziteze în această perioadă pe cei aflați la Căminul din Baia Sprie. La fel ca anul trecut, preșcolarii au mers cu daruri și cu energia specifică vârstei pentru a le face o bucurie celor din centru. Ziua Națională a României este un bun prilej pentru a le insufla copiilor sentimente de dragoste și respect pentru țara noastră, poporul roman, strămoșii noștri”, arată Mihaela Vălenaș, directorul grădiniței. ”Totodată, dorim să îi învățăm încă de mici despre prețuirea familiei, a fraților, a bunicilor”, a mai precizat directorul unității școlare. Preșcolarii nu au marcat ziua de 1 decembrie doar prin vizita la Căminul de Vârstnici. Cu mic cu mare, în spiritul Zilei Naționale, miercuri, 29 noiembrie, s-au derulat frumoase activități la grădinița băimăreană. Educatoarele, împreună cu preșcolarii, au sărbătorit această zi importantă pentru toții românii. A fost prezentată copiilor semnificația Zilei Naționale, precum și semnificația culorilor steagului românesc prin diferite activități specifice. La loc de cinste au fost lucrările copiilor realizate în această săptămână, ca un simbol al patriotismului. Și în incinta grădiniței s-a încins Hora Unirii și s-au recitat poezii.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu