Share
Daruri pentru vârstnicii din cadrul Parohiei Ortodoxe „Șesu-Mănăstirii” Rozavlea

Daruri pentru vârstnicii din cadrul Parohiei Ortodoxe „Șesu-Mănăstirii” Rozavlea

Sâmbătă, 23 septembrie, vârstnicii din cadrul Parohiei Ortodoxe „Șesu-Mănăstirii” Rozavlea au avut parte de o surpriză.

Părintele paroh Ioan-Florin Vlad și cântărețul Luca Hotima au trecut pe la fiecare și le-au oferit mici daruri. Reamintim că 2023 a fost proclamat, în Patriarhia Română, drept „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice”.

„Bătrânii sunt comoara vieții, surse de întelepciune și experiență, iar prețuirea lor este un act de respect pentru trecutul nostru și pentru învățăturile pe care le împărtășesc cu generațiile viitoare.

Astăzi, 23 septembrie, am trecut pragul căsuțelor brăzdate de vreme ale bătranilor parohiei noastre. Alături de cântărețul nostru, teologul Luca Hotima, ajuns recent din Ierusalim, am dus bătrânilor noștri câteva daruri în semn de înaltă recunoștința pentru viața lor deosebită, trăită la umbra Bisericii lui Hristos.

A fost ca de fiecare dată, o mare bucurie să ne întâlnim cu dânșii și sa primim cele mai frumoase sfaturi și povețe pentru a trece mai ușor peste orice obstacol al vieții.  Trebuie să-i prețuim atâta timp cât îi avem în viață, iar la plecarea lor spre veșnicie să păstrăm vie amintirea prin aceste momente inedite.

Au primit în dar: diploma omagială din partea parohiei noastre, o iconiță cu Maica Domnului adusă din Ierusalim și o prăjiturică pentru a le îndulcii bătrânețile, deoarece nu au fost tot timpul lapte și miere, ci a mai fost și amăraciune. Urmând la următoarea Taina a Spovedaniei să primească fiecare în dar un album cu această generație, album pe care îl vom realiza cu ocazia acestei zile memorabile!

Slavă lui Dumnezeu pentru această zi minunată!”, transmite pr. paroh Ioan-Florin Vlad.

Frumos gest! Multă sănătate tuturor!

Lavinia-Codruța HERMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Donatorul de Organe

    Le-a dat cate o diploma ? :))) Valoric pun mai mult oamenii astia in cutia milei.

    Răspunde

Lasă un comentariu