Share
Crește focarul de la Spitalul Sighetu Marmației: Încă 12 pacienți confirmați cu COVID-19. Total, 50 persoane, din care 37 pacienți și 13 cadre medicale

Crește focarul de la Spitalul Sighetu Marmației: Încă 12 pacienți confirmați cu COVID-19. Total, 50 persoane, din care 37 pacienți și 13 cadre medicale

Se îngroașă gluma la Spitalul Municipal Sighetu Marmației. Încă 12 pacienți internați au fost confirmați cu noul coronavirus. Ca urmare, s-a ajuns la un total de 50 de persoane infectate, din care 37 sunt pacienți și 13 sunt cadre medicale. Cu cele 12 cazuri nou înregistrate la unitatea medicală din municipiul de pe Tisa, Maramureșul a ajuns la un total de 193 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei.

Cei doi sigheteni confirmați cu noul coronavirus în județul Constanța, implicați într-un accident rutier în Leordina, internați astăzi, despre care am scris aici, nu au fost încă incluși în statistica oficială, din motive care țin de dinamica raportărilor între instituții.

„La Spitalul Municipal Sighetu Marmației, în urma testării pentru depistarea virusului COVID-19, sunt pozitivi alți 12 pacienți internați într-o secție a unității medicale. Cei 12 pacienți infectați cu noul Coronavirus sunt asimptomatici. Ei au fost izolați și mutați în secția de boli infecțioase. S-a procedat la curățenia și dezinfecția spațiilor din secția unde au fost internați și izolați inițial cei 12 pacienți”, a informat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Conform reprezentanților comandamentului județean, Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. De asemenea, au fost luate măsurile necesare pentru protecția personalului și pacienților, respectarea normelor de igienă în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul Coronavirus, au dat asigurări autoritățile.

Ar mai fi de precizat faptul că cele 13 cadre medicale de la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, infectate cu COVID-19, confirmate anterior, au fost vindecate și externate, au comunicat reprezentanții CJSU Maramureș.

C.Ț.

Citește și

Focarul de la Spitalul Sighetu Marmației: Încă 18 pacienți infectați. În total, 38 persoane testate pozitiv, 25 pacienți și 13 cadre medicale

Lasă un comentariu