Share
Condiții groaznice: „Lagărul” câinilor fără stăpân din Târgu Lăpuș a fost demolat! 12 mici patrupede au fost salvate din calvar (FOTO)

Condiții groaznice: „Lagărul” câinilor fără stăpân din Târgu Lăpuș a fost demolat! 12 mici patrupede au fost salvate din calvar (FOTO)

Descoperire groaznică făcută astăzi, 11 ianuarie, de reprezentanții ONG-ului Kola Kariola în orașul maramureșean Târgu Lăpuș. Mai mulți câini fără stăpân au fost găsiți într-un adăpost improvizat în condiții înfiorătoare.

Ca atare, autoritățile au descins împreună cu reprezentanții ONG-ului la locația găsită și au deschis o anchetă. Mai mult decât atât, s-a luat decizia demolării „lagărului de exterminare”, așa cum l-au numit cei de la Kola Kariola.

„În urma unei sesizări primite din partea unei organizații neguvernamentale, astăzi, 11 ianuarie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Maramureș, împreună cu polițiști de la Poliția orașului Târgu Lăpuș și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, au descins la o locație din Târgu Lăpuș, unde existau informații că există un adăpost improvizat și mai mulți câini sunt ținuți în captivitate în condiții improprii.

La fața locului, în patru cuști improvizate, au fost găsite 12 exemplare canine, care au fost ridicate și predate unui adăpost administrat de Primăria municipiului Baia Mare, iar spațiul respectiv a fost dezafectat. Din primele cercetări a reieșit că animalele nu aveau stăpân și că ar fi fost ridicate din orașul Târgu Lăpuș. Cercetările continuă, urmând ca, la finalizarea lor, să fie dispuse măsuri legale”, a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

Imediat ce adăpostul jalnic a fost demolat, reprezentanții Kola Kariola au reacționat pe o rețea de socializare. „Îngerul păzitor al acestor suflete ne ajută din nou și, așa cum este legal într-o Românie normală, lagarele de acest gen nu se închid, ci se demolează. Mulțumim din suflet reprezentanților MAI, departamentul Poliția Animalelor, proiect inițiat de Marcel Vela. Mulțumim reprezentanților DSVSA Maramureș. Mulțumim Poliția Târgu Lăpuș pentru sprijin. Mulțumim Asociația pentru Protecția Animalelor Save & Smile din Târgu Mureș pentru tot sprijinul acordat. Mulțumim Paul Osan, voluntarul asociației care gestionează Adapostul public Baia Mare și care acum se ocupă de bunăstarea acestor căței până la o adopție responsabilă și mulțumesc în primul rând cățeilor care au îndurat acel calvar până când au putut fi salvați.

Mulțumim celui care a inventat buldoexcavatorul care în doar câteva minute poate distruge locul în care, ani la rând, niște animale au avut de suferit. Vă mulțumim tuturor pentru susținere, pentru că ne sunteți aproape și pentru că fără voi, nimic nu ar fi fost posibil din ceea ce facem”, au arătat reprezentanții ONG-ului.

Este limpede că imaginile de la respectivul adăpost sunt greu de privit pentru orice iubitor de animale. Cei 12 căței merită o viață mai bună și o familie iubitoare care să îi îngrijească (priviți cât de liniștit este cățelul din imaginea de mai jos după ce a fost salvat!) și să le ofere condițiile pe care le merită ca adevărați prieteni ai omului.

C.Ț.

Foto – Kola Kariola

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu